پشت پرده برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران

پشت پرده برگشت خوردن محصولات کشاورزی ایران به گزارش مبل زیبا نمایندگان بخش خصوصی در اتاق بازرگانی تهران به بررسی ابعاد مختلف مبحث برگشت خوردن کالاهای کشاورزی ایران از بازارهای صادراتی منطقه پرداختند.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، در هفته های گذشته چند محموله از محصولات کشاورزی ایران که به مقصد کشورهایی چون روسیه و ازبکستان ارسال شده بودند، بنا به علل مختلف به کشور برگشت خوردند و حتی صحبت هایی در خصوص عدم پذیرش محصولات ایرانی در بعضی کشورها هم عنوان شد.
سموم مصرف شده در فرآیند تولید محصولات کشاورزی ایرانی همچنان اصلی ترین مبحث بحث در این حوزه می باشد، هرچند حتی در بین فعالان بخش خصوصی هم نظر واحدی در این حوزه وجود ندارد. در جدید ترین جلسه کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی تهران، اعضا به بررسی ابعاد مختلف این اتفاق پرداخته و راهکارهایی را عرضه کردند.
رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم، وجود آلاینده ها در محصولات کشاورزی را به تولیدکنندگان سموم در کشور، مربوط ندانست و اظهار داشت که این مشکل را باید در توزیع و مصرف سموم از جانب کشاورزان، جستجو کرد.
مسعود گیل آبادی این را هم اضافه کرد که در ارتباط با عودت برخی محموله های صادراتی ایران که طی چند ماه گذشته اتفاق افتاد، بخصوص فلفل صادراتی از روسیه، تابحال سندی که نشان دهد برگشت بارهای صادراتی از بازارهای هدف به علت آلودگی محصولات کشاورزی به میزان بالای آلاینده ها بوده، وجود ندارد.
وی در رویارویی با این که در مساله برگشت محصولات کشاورزی صادراتی ایران، میزان بالای آلاینده ها اثرگذار بوده است، این گونه واکنش نشان داد که تولیدکنندگان سموم در ایران، مقصر نیستند و اگر کشاورزان سم اضافه در تولید محصولات به کار برده اند یا آنکه دوره کارنس سموم رعایت نشده، تولیدکنندگان که نباید پاسخگو باشند.
در همین رابطه، کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران در واکنش به اظهارات گیل آبادی در خصوص این که اسنادی در ارتباط با وجود آلاینده ها در بعضی محموله های صادراتی همچون فلفل صادراتی به روسیه، وجود ندارد، تصریح کرد که مکاتبات طرف های روسیه با گمرک در خصوص این که دلیل ممانعت گمرک روسیه برای ورود چندین محموله فلفل صادراتی ایران، وجود برخی آلاینده ها بوده است، وجود دارد و مستندات قابل عرضه است.
این در حالی بود که صدرالدین نیاورانی، نایب رییس اتحادیه محصولات کشاورزی، هم نظر دیگری بر خلاف گفته های رئیس انجمن تولیدکنندگان سموم، بیان کرد و اظهار داشت که علت برگشت فلفل های صادراتی ایران به روسیه، صد در صد به علت وجود آلاینده ها در این محصولات بود و اداره نباتات این کشور طی نامه ای رسمی، این مورد را به صراحت اعلام نمود.
نیاورانی همینطور به برگشت محموله سیب زمینی صادراتی ایران از کشور ازبکستان اشاره نمود و با اشاره به اینکه ۵۲ کانتینر حاوی سیب زمینی ایران، به علت آنچه که میزان بالای آلاینده ها اعلام شد، از این کشور برگشت خورد، اظهار داشت: اخیرا وزارت جهاد کشاورزی طی بخشنامه ای، دریافت گواهی سلامت برای محموله های کشاورزی صادراتی از کشور را الزامی کرد که این مساله، قطعا مانع دیگری پیش روی صادرات کشاورزی کشور خواهد بود.
این در شرایطی است که رئیس انجمن واردکنندگان سم و کود هم در سخنانی، تصریح کرد که میزان بالای آلاینده ها در بعضی محصولات کشاورزی ایران، در ارتباط با آفت کش های مصرفی در مزارع و گلخانه ها، نیست و واردکنندگان و تولیدکنندگان مقصر نیستند و وزارت بهداشت و وزارت جهاد کشاورزی باید پاسخگو باشند.
سیدمهدی حسینی، همینطور اعلام نمود که این تشکل و فعالان اقتصادی این بخش، آمادگی دارند تا با صرف هزینه، آزمایشگاه تشخیص میزان سموم را در میادین میوه و تره بار و در سطح عرضه این محصولات، مستقر و تجهیز کنند.
با این وجود، به قول محمدرضا بهزادیان، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، تولیدات سموم در داخل کشور، فعلاً از نظر کیفیت نمی تواند پاسخگوی نیاز واقعی تولید محصولات کشاورزی عاری از آلودگی باشد، ازاین رو محدودیت در واردات سموم باکیفیت اروپایی به کشور، باید برداشته شود.
بهزادیان با این توضیح که برای سال زراعی جاری، سم با برند آلمانی اگریمن که محصولی شناخته شده در سطح بین المللی است، در داخل کشور موجود نیست، اظهار داشت: این در شرایطی است که این نوع از سم، تا دو سال پیش در داخل کشور در دسترس بود و کشاورزان و تولیدکنندگان فرآورده های کشاورزی قادر بودند برای نیاز خود، این سم را خریداری کنند اما تولیدکنندگان سموم طی جلساتی با وزارت جهاد کشاورزی اعلام نمودند که قادر هستند سم باکیفیت اگریمن، در داخل تولید کنند و عملا مانع واردات این محصول شدند، در حالیکه تولیدی در این سطح هیچگاه اتفاق نیفتاد.
در همین ارتباط، کاوه زرگران، رئیس کمیسیون کشاورزی و صنایع تبدیلی اتاق تهران، با اشاره به اینکه وزارت بهداشت طی چند سال گذشته روی ۸ محصول پرمصرف بخش کشاورزی تولید داخل آزمایش های در ارتباط با وجود آلاینده ها را انجام داده و نتایج این آزمایش ها قابل تامل است، تصریح کرد که در ایران هم به مانند سایر کشورها، باید محصولات کشاورزی از مرحله تولید در مزرعه تا عرضه در میادین میوه و تره بار، مورد ردیابی قرار گیرد و میزان باقی مانده سموم در این فرآورده ها اندازه گیری و رصد شود.




منبع:

1400/10/26
12:43:57
0.0 / 5
650
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بازرگانی , پرده
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۱
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی