رییس پارك فناوری پردیس در گفت وگو با مبل زیبا مطرح كرد

رویداد تنها برای ارائه گزارش، اساسا قابل تایید نیست

رویداد تنها برای ارائه گزارش، اساسا قابل تایید نیست مبل زیبا: رئیس پارک فناوری پردیس، معتقد می باشد موضوع تیم سازی و تجاری سازی ایده ها دغدغه همه کشورها است و این امر سبب ایجاد رقابت جهانی برای جذب نیروهای انسانی خبره شده است، به شکلی که در این رقابت جهانی، کشورها می کوشند امتیازات بیشتری برای جذب تیم ها قائل شوند.


مهدی صفاری نیا در گفت و گو با ایسنا، رویدادهای فناورانه را یکی از ارکان زنده نگه داشتن زیست بوم کشورها نام برد و اظهار داشت: این رویدادها موجب می شود که بازیگران و عناصر آن اکوسیستم همدیگر را شناسایی کنند و در صورتیکه این رویدادها بصورت بین المللی برگزار شود، شبکه وسیع تری از عناصر و فعالان این زیست بوم در ارتباط با یکدیگر قرار می گیرند.
وی ضمن اشاره به تعدادی از رویدادهای فناوری بزرگ در کشورهای همسایه و سایر کشورها، اضافه کرد: موضوع جذب تیم ها و افراد فناور که بتواند ایده ای را به مرحله تجاری سازی برساند، یکی از چالش ها در همه کشورهای دنیا به شمار می رود؛ بدین جهت شاهدیم که خیلی از کشورها همچون کشورهای اروپایی و آمریکای شمالی و بتازگی کشورهای شرق آسیا، "استارت آپ ویزا" را اجرائی کرده اند.
صفاری نیا، اظهار نمود: این رویکرد نشان داده است که موضوع تیم سازی و در مرحله بعد تجاری سازی ایده ها، دغدغه همه کشورها است و می توان گفت رقابت جهانی برای جذب نیروی انسانی خبره شکل گرفته و در این رقابت جهانی، کشورها تلاش می کنند امتیازات بیشتری را برای جذب تیم ها قائل شوند.
رئیس پارک فناوری پردیس اشاره کرد: دراین میان، رویدادهایی که از جنس شبکه سازی، فرصت های سرمایه گذاری و حضور سرمایه گذاران و ایجاد فرصت های جدید برای بازار محسوب می شوند، رونق بخش اکوسیستم ها و حتی جذب کننده خیلی از تیم ها هستند، بگونه ای که امروزه شاهد رقابت میان استانهای مختلف یک کشور برای جذب تیم ها هستیم.
وی با اشاره به اینکه در این خصوص اگر نتوانیم فرصت ها و مزیت های موجود در کشور را به جامعه نخبگانی کشور عرضه نماییم، در امیدآفرینی برای فارغ التحصیلان و دانش بنیان ها کوتاهی شده است، اظهار نمود: هم اکنون تحول در این حوزه بسیار زیاد است و حتی قابل مقایسه با ۵ سال قبل نیست و اوضاع اقتصاد دانش بنیان متحول شده، بگونه ای که هر ماه و گاهی هر هفته، فرصت های جدیدی توسط دستگاه های اجرائی تعریف می شود.
صفاری نیا تصریح کرد: مجموعه این عوامل نشان داده است که برگزاری رویدادهایی که بتواند این فرصت ها را به خوبی تبیین کرده، بازیگران جدید را معرفی نماید و فرصت های جدید سرمایه گذاری از جنس تامین مالی و توسعه بازار و فرصت های همکاری بین المللی را تبیین کند، حائز اهمیت می باشد.
وی ادامه داد: در رصدی که سالهای قبل داشتیم، مشاهده کردیم که تعداد زیادی از شرکتها در چنین رویدادهایی در سایر کشورهای منطقه و اطراف، شرکت می کنند و نشان داده است که تشنگی در این حوزه در میان شرکتها و فارغ التحصیلان دانشگاهی وجود دارد که علاقمند به توسعه شبکه سازی، یافتن سرمایه گذاران و بازارهای جدید و حتی کسب فناوری هستند.

اینوتکس با رویکرد دورهمی همه بازیگران عرصه فناوری
رئیس پارک فناوری پردیس اظهار داشت: آن چه که به عنوان نقیصه اصلی دیدیم، این بود که یک رویداد ملی را که بتواند این بازیگران را در کنار همدیگر نگه دارد، کمتر داریم؛ بدین جهت از سال قبل رویکرد نمایشگاه اینوتکس به سمت اکوسیستم فناوری کشور رفت تا بتواند بخش عمده ای از فعالان این عرصه را زیر چتر پوششی خود قرار دهد.
به نقل از ایشان، نمایشگاه اینوتکس در گذشته رویکرد انتقال فناوری داشت، ولی با رویکرد جدید به سمت بازیگران کل اکوسیستم مانند شتابدهنده های نوآوری، صندوق های سرمایه گذاری، پارک های فناوری، دانشگاه ها، شرکت های دانش بنیان و فناور، استارت آپ ها و سرمایه گذاران گام نهاده شد.
صفاری نیا، اظهار نمود: پس از دو سال تمرکز در این حوزه به این مساله رسیدیم که آحاد مردم که از نمایشگاه اینوتکس بازدید می کنند، ممکنست در محیط مناسب دیگر، امکان جذب بیشتری داشته باشند تا در محیط نمایشگاهی؛ بدین جهت رویکرد اینوتکس به سمت برگزاری این رویداد در محل پارک فناوری پردیس تعریف شد و مشاهده کردیم که با این اقدام، مردم عادی نیز از این نمایشگاه بازدید می کنند و این امر برای اکوسیستم نوآوری کشور فرصت است؛ چونکه سبب می شود نوجوانان از زمان دانش آموزی با حوزه های نوآوری آشنا گردند.
این فعال حوزه فناوری اشاره کرد: بر این اساس ما سعی کردیم که مخاطب اینوتکس تنها افراد متخصص نباشند و این نمایشگاه نوجوانان و جوانان را نیز تحت پوشش قرار دهد، بدین جهت سعی کردیم با رویکرد حرفه ای به شرکت ها، این هدف را نیز جامه عمل بپوشانیم.
وی افزود: با این رویکرد شاهد رشد خوب اینوتکس هستیم، بگونه ای که با وجود برگزاری این رویداد در محل پارک فناوری پردیس و دور از تهران، مردم از این نمایشگاه بازدید می کنند. امسال وضعیت بازدیدها به حدی بود که ما مشکل ظرفیت پذیرش داشتیم.
صفاری نیا با اشاره به اینکه حجم بازدیدها از نمایشگاه اینوتکس، نیاز دارد بگونه ای برنامه ریزی شود که اثرگذاری بیشتری در سطح ملی داشته باشد، افزود: علاوه بر آن در سالهای اخیر بخش بین المللی این رویداد تقویت شده است و امسال هیات های خارجی از اینوتکس داشتیم، ضمن اینکه تعداد زیادی شرکت از کشورهایی چون روسیه، پاکستان و ترکیه در این نمایشگاه غرفه داشتند.
رئیس پارک فناوری پردیس، هدف اصلی این پارک را از برگزاری رویداد اینوتکس، عرضه توانمندی های کشور، شبکه سازی و آشنایی با بازیگران مختلف و امیدآفرینی به جامعه عنوان نمود.

برگزاری رویداد
صفاری نیا درباب برگزاری رویدادهای فناورانه در سطح وسیعی از کشور، با تکیه بر این که برگزاری وسیع این نوع رویدادها هم فرصت تلقی می شود و هم هدر رفت فرصت ها، اظهار داشت: از یک سو حوزه های مختلفی را در کشور داریم که عمق و نفوذ خوبی در کشور یافته اند که نمونه آن فناوری نانو، ICT و زیست فناوری است و این حوزه ها می توانند نمایشگاه ها و رویدادهای خاص خودرا داشته باشند.
وی تعداد شرکت های دانش بنیان و سهم آنها از بازار را همچون عواملی دانست که حوزه های فناوری پرنفوذ، رویدادهای مستقلی را برگزار کنند و افزود: در مقابل تعدادی از حوزه ها، حوزه های نوینی هستند که نمایشگاه نباید برای آنها برگزار شود؛ چونکه شرکت های زیادی در این عرصه های نوظهور فعال نشده اند، ولی در این عرصه ها می توان رویدادهایی برای تبیین و فرصت سازی برگزار کرد.
رئیس پارک فناوری پردیس، هوش مصنوعی و کوانتوم را همچون این حوزه های نوظهور در کشور دانست و افزود: اگر رویداد و یا نمایشگاهی، هدفی را دنبال نکند و تنها صرف برگزاری برای ارائه گزارش باشد، اساسا قابل تایید نیست؛ ولی اگر هدف خاصی چون سرمایه گذاری و توسعه تکنولوژی را دنبال و آنرا محقق کند، تعدد رویداد مانعی نخواهد داشت.
وی افزود: ولی از طرفی تعدادی از کشورها را به اسم رویدادهای بزرگ می شناسیم؛ بطورمثال کشور پرتغال به رویداد "وی سامیت" مشهور است و بهتر است کشور ما حداقل یک رویداد شناخته شده در سطح جهانی داشته باشد و در این خصوص نیازمند برگزاری برنامه هایی هستیم که هم در ارتقای سطح رتبه جهانی نوآوری کشور در سطح بین المللی مؤثر باشد و هم فرصت های توسعه بازار را برای شرکتها در سطح جهانی فراهم آورد.
صفاری نیا اشاره کرد: برای خیلی از شرکت ها، بازار داخلی به اندازه ای نیست که ماندگار باشند و نیازمند بازار بزرگتری هستند؛ بدین جهت کشور نیازمند بروز و ظهور بیشتری در بازارهای جهانی است و برگزاری رویدادهای فناورانه می تواند در این حوزه به ما کمک نماید، به شرط آنکه هدف گذاری بر روی آنها صورت گیرد.
رئیس پارک فناوری پردیس، اشاره کرد: برگزاری مگا رویدادهای فناوری و نوآوری در سطح بین المللی به تنهایی محقق نخواهد شد و نیازمند همکاری سایر دستگاهها همچون وزارت امور خارجه است.

جذب سرمایه گذاری
رئیس پارک فناوری پردیس ضمن اشاره به ظرفیتهای جذب سرمایه در رویداد اینوتکس، اظهار داشت: در اینوتکس در تلاش هستیم که این رویداد فقط نمایشگاهی برای بازدیدکنندگان نباشد و بتوانیم مسائل روز اقتصاد دانش بنیان در آن به تحلیل گذاشته شود و فرصتی برای بیان دیدگاه های بخش خصوصی و دولتی باشد، چالش های این حوزه مطرح شود و فرصت های سرمایه گذاری در عرصه های خاصی مد نظر قرار گیرد.
وی اظهار نمود: این اهداف از برگزاری یک رویداد صرف حاصل نخواهد شد، بلکه رویداد جانبی اینوتکس کمک خواهدنمود که به اهدافمان برسیم؛ چونکه محتوای اصلی در رویدادهای جانبی بیان می شود.
صفاری نیا تصریح کرد: تفاوت اصلی اینوتکس با سایر رویدادهای کشور در این است که سایر رویدادها یک برنامه یک تا دو روزه در قالب همایش و کنفرانس هستند، ولی ممزوج شدن نمایشگاه با رویدادهای هدف محور، ابتکاری است که در اینوتکس پیاده سازی شده است.




منبع:

1402/03/22
08:01:10
0.0 / 5
297
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , تخصص , تركیه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی