فرانسوی ها نساختند اما بویش در مازندران پیچیده

فرانسوی ها نساختند اما بویش در مازندران پیچیده مبل زیبا: اینجا یك گفته قدیمی است كه می گوید ˮمازندران دله هر چی دكاری، در انهˮ


یعنی "در مازندران هر محصولی بكارید رشد می كند" جمله ای كه برای مازندرانی ها به وفور تكرار شده و قابل لمس هم بوده است.
این استان در تولید محصولاتی همچون صیفی جات و سبزیجات گرفته تا پرتقال، سیب و لیمو بر مبنای آمارهای رسمی در كشور شاخص است و باید به آن بالید و اینكه چرا هنوز در درآمدزایی و تولید منفعت جمعی، حاصل از كشت این محصولات، مازندران نتوانسته است نتیجه مطلوبی به دست آورد، خود جای بحث دارد.
یكی از محصولات استراتژیكی كه نه تنها برای مازندران بلكه برای تمام كشور دارای اهمیت است و در این استان تولید می شود، برنج است، به گونه ای كه استان مازندران با دارا بودن 213 هزار و 425 هكتار سطح زیر كشت این محصول نقش عمده ای در تولید آن ایفا می كند؛ نكته قابل اهمیت، مرغوب و با كیفیت بودن برنج تولید شده در مازندران است و البته چند شهر در این استان همانند آمل و فریدونكنار برنج مرغوب تری را تولید می كنند كه حتی بعضی از آنها برند جهانی دارد.
یكی از انواع برنج های مرغوبی كه برند جهانی پیدا كرده است و چندی قبل هم با حضور استاندار مازندران همایش رونمایی از نشان جغرافیایی آن برگزار شد، برنج فریدونكنار بوده است. به قول كارشناسان، برنج فریدونكنار دارای عطر، بو و طعم خوبی است كه لذت غذاخوردن را در انسان بوجود می آورد.
*عوامل موثر در طعم و عطر برنج مرغوب مازندران
سعید دهزاد كارشناس مسئول برنج جهاد كشاورزی فریدونكنار در گفت وگو با ایسنا با اشاره به این كه یكی از دلایل بو و طعم خوب برنج در فریدونكنار می تواند ژن گیاه برنج استفاده شده باشد، اظهار نمود: دریا یكی دیگر از دلایل عطر و طعم مناسب برنج این منطقه است.
وی با بیان این كه برنج فریدونكنار و حاشیه آن با كیفیت تولید می شود، تصریح كرد: ماندآبی بودن اراضی شالیزاری فریدونكنار هم یكی دیگر از دلایل مرغوبیت برنج این منطقه است به صورتی كه این امر بر روی ارقام محلی تاثیر مثبت دارد.
كارشناس مسئول برنج جهاد كشاورزی فریدونكنار با اشاره به اینكه بذر بعضی از ارقام بومی محلی در حال فراموشی است، خاطرنشان كرد: در تلاش هستیم تا از طریق ژنتیكی، ارقام بومی محلی فریدونكنار را محفوظ داریم، 95 درصد گیاه برنج "خودگشن" (گیاهی كه مادگی آن با گرده‌ی گل همان گیاه بارور شود)و 5 درصد "دگرگشن" است.
وی ادامه داد: به دنبال آموزش كشاورزان هستیم تا در مزارع خود از چند نوع محصول استفاده نكنند و از بذور بومی محلی بهره بگیرند.
دهزاد در پاسخ به این سوال كه برنج طارم را چگونه از سایر انواع برنج ها می توان تشخیص داد، اظهار داشت: با عطر و طعم، كشیدگی و لمس برنج می توان برنج های طارم را از غیر آن تشخیص داد كه این امر هم برای هر فردی قابل انجام نیست.
پرنده های سیبری برنج فریدونكنار را خوشمزه تر می كنند
رمضان كریمی یك تاجر برنج در فریدونكنار در گفت وگو با ایسنا با اشاره به اینكه یكی از مهم ترین دلیل كیفیت مرغوب برنج در فریدونكنار این است كه كشاورزان مازندرانی نمونه اند و در بین آنها، فریدونكناری ها سرآمد هستند، اظهار نمود: قدمت كشاورزی در فریدونكنار به علت خاك حاصلخیز و شرایط آب و هوایی بیشتر از سایر مناطق است.
وی ادامه داد: همینطور فعالیت پرنده هایی كه از سیبری به این شهرستان می آید، هم در كیفیت خاكی كه برنج در آن كشت می شود، تاثیر فراوانی دارد.
این تاجر فریدونكناری در پاسخ به این پرسش كه برنج فریدونكنار نسبت به دیگر برنج های تولید شده چگونه قابل تشخیص می باشد، اظهار نمود: تشخیص نوع برنج برای كسانی كه برنج شناس نباشد دشوار است. برای تشخیص برنج فریدونكنار، این كار را باید به افراد متخصص سپرد؛ برای انتخاب برنج فریدونكنار باید این محصول از فروشنده هایی كه برند و معتبر هستند و یا نشان جغرافیایی را دریافت نمودند خریداری شود.
*تشخیص برنج با كیفیت از سایر برنج ها برای مردم عادی سخت است
محمد هادی زاده مدیر جهاد كشاورزی فریدونكنار هم در این رابطه به ایسنا اظهار داشت: برنج فریدونكنار به علت شرایط اقلیمی خاص خود و شرایط آبی و خاكی از كیفیت مطلوبی نسبت به سایر ارقام طارمی كه در سطح استان كشت می شود، برخوردار می باشد.
وی ادامه داد: خاك فریدونكنار غنی از مواد آلی بوده كه حاصل از پوسیدن بقایای گیاهی و حضور پرندگان مهاجر در این شهرستان و ریخته شدن فضولات در این اراضی است و این امر باعث افزایش كیفیت پخت و طعم این محصول می گردد.
مدیر جهاد كشاورزی فریدونكنار تصریح كرد: برای تشخیص تفاوت انواع برنج با طارم فریدونكنار، باید كار آزمایشگاهی بر روی آن صورت بگیرد تا از نظر میزان آمیلوز، پروتئین و تعیین عطر و طعم با استفاده از تست های مخصوص سنجیده شود.
هادی زاده با اشاره به اینكه تشخیص این برنج برای مردم عادی قابل انجام نیست و باید مراحل گفته شده طی شود، اظهار نمود: از نظر شكل ظاهری مانند قد، شكل، عطر، میزان و نحوه پخت هم تفاوت این برنج با سایر ارقام قابل تشخیص می باشد.



1397/06/03
19:02:10
5.0 / 5
70
تگهای خبر: تولید , كیفیت , محصول
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۱
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی