در قالب پروژه ملی اجرایی شد

دستیابی محققان كشور به تولید لاین مادری 10 نوع بذر استراتژیك، رفع چالش گلوگاهی كشت صیفی

دستیابی محققان كشور به تولید لاین مادری 10 نوع بذر استراتژیك، رفع چالش گلوگاهی كشت صیفی به گزارش مبل زیبا در حالیكه بذر صیفی جات در كشور وارداتی است و بعنوان یكی از كالاهای استراتژیك تلقی می شود، محققان دانشگاه آزاد در چارچوب اجرای پروژه ملی به دانش فنی تولید بذر ۱۰ نوع صیفی و سبزیجات دست پیدا كردند و به علت افزایش مقاومت در مقابل آفات و بیماری ها و سازگاری با اقلیم كشور با استقبال كشاورزان روبرو شده است.


دكتر پیام نجفی، مدیر پروژه ملی تولید بذر در گفتگو با ایسنا، با اشاره به مطالعات انجام شده در زمینه تولید بذور مورد نیاز كشور در دانشگاه آزاد واحد اصفهان، اظهار داشت: این مطالعات بر روی بذر ۱۰ نوع گیاه مختلف بوده است كه بر روی سبزی، صیفی جات و كنجد متمركز بوده است.
وی با اشاره به اینكه بذرهایی كه در این مطالعات تولید شده، هم قابلیت كشت در فضای باز را دارد و هم قابل كشت در گلخانه ها است، اظهار نمود: بذرهای تولید شده از نوع بذرهای هیبریدی هستند كه گواهی شده اند و آماده تجاری سازی و تولید انبوه هستند.
نجفی از ثبت ۵ رقم دیگر بذر امسال اطلاع داد و تصریح كرد: بذوری كه گواهی شده اند، وارد بازار شدند، ولی احتیاج به توسعه بازار دارند و از آنجایی كه نیاز بازار وجود دارد، برای پاسخگویی به این نیازها باید ظرفیت تولید افزایش یابد كه با انعقاد تفاهم نامه ای میان دانشگاه آزاد، صندوق نوآوری و شكوفایی و سازمان امور خیریه و اوقاف، تلاش شد تا از امكانات بخش های مختلف برای افزایش توان تولید بهره ببریم.
مجری پروژه ملی بذر با اشاره به ارزیابی های انجام شده بر روی بذر صیفی جات تولید شده، خاطرنشان كرد: این ارزیابی ها نشان داد كه بذرهای تولید شده دارای عملكرد بهتری نسبت به نمونه های خارجی هستند، ضمن آنكه این بذرها با استقبال كشاورزان رو به رو شده اند.
نجفی با تاكید بر استراتژیك بودن تولید بذر در كشور، خاطرنشان كرد: از آنجایی كه تولید بذر دارای فرآیندهای پیچیده و سنگینی است؛ ازاین رو تولید بذور سبزی و صیفی جات در انحصار چند كمپانی بزرگ دنیا قرار دارد و بر این اساس از ۷ سال قبل تولید این بذرها را در دانشگاه آزاد واحد اصفهان دستور كار قرار دادیم.
عضو هیات علمی دانشگاه آزاد با اشاره به اینكه بذرهای تولید شده در فضایی عرضه شده است، افزود: هم اكنون این بذرها از خارج وارد می شود و ما با محصولات خارجی در حال رقابت هستیم، ولی محصولات تولیدی ما نسبت به نمونه های خارجی برتری دارد؛ چونكه بذرهای تولید شده، بذور بومی كشور است كه در مقابل آفات و بیماری های بومی كشور مقاوم تر هستند؛ ازاین رو برای رشد به سموم كمتری نیاز دارند. ضمن آنكه ارزیابی هایی بر روی این بذرها در مناطق جنوب و مركز و غرب كشور انجام دادیم و نشان داد كه این محصولات با اقلیم گرم، خشك و نیمه خشك كشور سازگاری دارند.
به قول وی، بذرهای خارجی علاوه بر آنكه با اقلیم كشور سازگار نیستند، در مقابل آقات و بیماری ها احتیاج به سموم بیشتری دارند كه این سموم وارد چرخه مصرف می شود و مخاطراتی برای سلامت جامعه دارد.
نجفی، سازگاری با ذائقه ایرانیان را از دیگر مزایای بذرهای صیفی و سبزیجات ذكر كرد و افزود: بذرهای گلخانه ای هر چند كه تولید انبوه دارند، طعم مطلوبی ندارند؛ ولی از آنجایی كه بذرهای تولید شده از ارقام بومی گرفته شده اند، با ذائقه ایرانی سازگاری دارند.
وی با اشاره به اینكه در این مطالعات به دانش فنی تولید بذر ۱۰ نوع صیفی جات و سبزیجات دست یافتیم، تصریح كرد: این بذرها شامل "خیار"، "گوجه فرنگی"، "فلفل"، "هندوانه"، "بادمجان"، "كدو"، "پیاز"، "ملون" می شود؛ ضمن آنكه مطالعاتی در زمینه تولید بذر كنجد در دست داریم و این تحقیقات ادامه دارد.



1398/06/15
23:34:00
5.0 / 5
3982
تگهای خبر: بازار , توسعه , تولید , خانه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی