مشاور وزیر كشور:

حال سرمایه اجتماعی كشور خوب نیست

حال سرمایه اجتماعی كشور خوب نیست به گزارش مبل زیبا ، معاون امور صدمه ها و مسایل اجتماعی سازمان امور اجتماعی وزارت كشور اظهار داشت: حال سرمایه های اجتماعی كشور خوب نیست و باید مراقب ریزش این سرمایه ها باشیم.


به گزارش مبل زیبا به نقل از مهر، نخستین همایش ملی سرمایه اجتماعی بر پایه آموزه های اسلامی بامداد چهارشنبه با حضور محمد باقر الفت معاون اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم قوه قضائیه، رضا محبوبی معاون امور لطمه ها و مسائل اجتماعی وزارت كشور، سردار احمد نوریان معاون اجتماعی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، سعید منتظر المهدی مشاور فرماندهی نیروی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و تعدادی از مسئولان استان در دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره) شروع به كار كرد. رضا محبوبی در این همایش اظهار داشت: جایگاه دین در دنیای معاصر و نقش آن در پدیده های اجتماعی، ابعاد دینداری از نگاه دینی و توجه به اجتماعی ترین ابعاد آن و چیستی سرمایه اجتماعی و خاصیت آن در همایش مورد بررسی قرار می گیرد و امیدواریم نتایج خوبی داشته باشد.


وی بیان كرد: خیلی از اندیشمندان معتقدند عقلانی شدن همه امور بعنوان یك خصلت برجسته متكی به سرمایه اجتماعی است ولی گاهی توسعه فناوری و پاسخ علمی به پدیده ها شاید به كاهش توسل به دین كمك كرده و برخی مدعی هستند كه فناوری به كم رنگ شدن دین منجر گردیده است.

محبوبی اشاره كرد: امروز خلاء دین در جامعه غربی كاملاً احساس می شود و رشد خودكشی و بروز ادیان كاذب بیان كننده این مساله است. وی اظهار داشت: ظهور جنبش های نوپدید دینی و بنیاد گرایی امروز دیده می شود اما نیاز انسان معاصر به معنویت كاملاً احساس می شود. محبوبی تصریح كرد: هیچ تحلیلی از وضعیت جامعه بدون اتكا به دین نمی تواند دقیق باشد پس وضعیت دینداری را در رفاه اجتماعی بررسی كردیم ثابت شد دین در خیلی از شئون ما اثرگذار می باشد.
وی گفت: در چهار ساحت اعتقادات، ایمان، اخلاق و شریعت و مناسك بررسی هایی كردیم كه نشان داد عامل دین داری در رفتار اجتماعی ما تأثیرگذار است.

معاون لطمه های اجتماعی وزارت كشور بیان كرد: بیشترین ساحت تأثیرگذار حوزه اخلاق است و در كنار آن عمل به احكام، ایمان و عقاید دینی در احساس رفاه اجتماعی مؤثر بوده است.

وی بیان كرد: بنظر می رسد نهادهای رسمی كه عهده دار تبلیغ دین هستند باید بررسی نمایند در كدام ساحت بیشتر اهمیت داده اند كه بیشتر در مناسك و ظواهر دین بوده است.
محبوبی افزود: اعتماد، آگاهی و مشاركت از عناصر سرمایه اجتماعی شمرده می شود كه باید مورد توجه در ارزیابی ها قرار گیرد. در حال فرسایش اجتماعی هستیم وی گفت: بررسی ۲۷۰ متغیر سنجش شده نشان میدهد در حال فرسایش اجتماعی هستیم هرچند در عملكرد دستگاه های مسئول در حوزه میانی مشكلات كمتر است اما در سرمایه اجتماعی خرد و كلان مشكلات جدی داریم.
محبوبی تصریح كرد: دین بدون شك مهمترین عامل نگهدارنده سرمایه اجتماعی است و وضعیت نهاد روحانیت بعنوان مرجع جامعه در حال تغییر است و در بین ۲۰ گروه روحانیت رتبه ۱۵ بوده كه باید آنرا دریابید. وی بیان كرد: تغییر دیدگاه مردم به روحانیت جدی است و باید اشكالات را شناسایی و برطرف نماییم.

محبوبی افزود: نهادهای فرهنگی در نهادینه كردن اخلاق در جامعه ناموفق بوده اند و می توان سوال كرد با این همه آموزه های دینی با كمك نهادهای فرهنگی كدام رفتار را تغییر داده ایم. وی اظهار داشت: دین اسلام مملو از آموزه های دینی است و اگر حكمرانی خودرا برمبنای آموزه های دینی هماهنگ نكنیم لطمه جدی خواهیم دید.


1398/09/27
18:13:23
5.0 / 5
4212
تگهای خبر: توسعه , دستگاه , سازمان , سرمایه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۵
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی