رئیس اتحادیه فناوران رایانه تهران خبر داد

ثبت سفارش كالاهای IT بسته شد

ثبت سفارش كالاهای IT بسته شد به گزارش مبل زیبا رئیس اتحادیه فناوران كامپیوتر تهران نسبت به راه افتادن سه سونامی بزرگ به دنبال عدم ثبت اظهارنامه های مالیاتی توسط كافی نت ها اخطار داد و از بسته شدن ثبت سفارش كالاهای ضروری IT اطلاع داد و اظهار داشت كه برخی كالاهای IT مانند سی پی یو تنها توسط دو كمپانی Intel و AMD در جهان تولید می شوند و تكنولوژی برخی دیگر از كالاهای صنعت IT همچون هارددیسك، مادربرد و كارت گرافیك تنها در انحصار سه یا چهار كشور در جهان است و سایر كشورها، اقلام و نیاز IT خویش را از میان تولیدات همین كشورها تأمین می كنند.


محمد فرجی در گفتگو با ایسنا، بسته شدن ثبت سفارش واردات کالاهای ضروری IT و همینطور عدم ثبت اظهارنامه های مالیاتی توسط کافی نت ها را دو معضل این صنف در سال ۱۳۹۹ عنوان نمود و اظهار داشت: به تازگی آی پی ثبت اظهارنامه های مالیاتی کافی نت ها بسته شده و کافی نت ها دیگر نمی توانند اظهارنامه مالیاتی برای مردم پر کنند و این کار به دفاتر پیشخوان دولت سپرده شده است. این در شرایطی است که پیش از این ۶۰ تا ۷۰ درصد اظهارنامه های مالیاتی توسط کافی نت ها پر می شده است.
وی با اشاره به اینکه اگر ثبت اظهارنامه های مالیاتی انحصاراً به دفاتر پیشخوان واگذار شود، کشور گرفتار سه سونامی عجیب می شود، خاطرنشان کرد: نخستین سونامی اقتصادی و مالی است. از این جهت که رویکرد جامعه به این سمت و سو است که با عنایت به کاهش عجیب قیمت نفت، بودجه کشور باید از راه مالیات تامین گردد و باید بپذیریم که همه ما تأمین کننده بودجه هستیم. حال اتفاقی که در این راستا پیش می آید این است که تعداد دفاتر پیشخوان در کل کشور یک پنجم تعداد دفاتر کافی نت هاست و اینکه این عزیزان تجربه و سرعت عمل ثبت اظهارنامه مالیاتی و مهارت کافی نت ها را ندارند.
رئیس اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران اضافه کرد: در سال های گذشته که دفاتر پیشخوان دولت به موازات کافی نت ها کار می کردند هرچند تعدادشان یک پنجم است، ثبت اظهارنامه های مالیاتی آنها حدود یک دهم کافی نت ها بود. با این حساب حتی اگر آنها تعداد نیروی کار و متراژ واحدهای خویش را بالا برند در خوشبینانه ترین حالت ۴۰ درصد از اظهارنامه های مالیاتی را ثبت خواهند کرد و با عنایت به این که تا زمانی که ثبت اظهارنامه صورت نگیرد مودی پرداختی به اداره مالیات نخواهد داشت، شاهد سونامی اقتصادی خواهیم بود.
وی با اشاره به لحاظ جریمه برای مودی مالیاتی در صورت ثبت نشدن اظهارنامه مالیاتی در اداره مالیات، خاطرنشان کرد: این در شرایطی است که به دنبال شیوع کرونا مودیان از اواسط بهمن ماه کسب و کاری نداشته و برج اسفند هم که خود معادل سه تا چهار ماه کسب و کار است، فعالیتی نداشته اند و در فروردین ماه هم تعطیل بوده اند. حال اینکه در این مدت حقوق، بیمه، اجاره مکان هم پرداخت کرده و برای جلوگیری از گسترش شیوع ویروس کرونا، همه اصناف همکاری لازم را داشته اند. ازاین رو این مورد منجر به بروز مشکلاتی برای حدود شصت درصد از مودیان مالیاتی می شود.
فرجی در توصیف آنچه او سونامی سوم خواند با اشاره به کنترل نسبی کرونا در کشور، اظهار نمود: با وجود لایحه مذکور، کنترل سیل جمعیتی که مجبور به رفتن به تعداد بسیار محدودی از دفاتر پیشخوان هستند، اساسا امکان رعایت فاصله گذاری اجتماعی وجود نخواهد داشت و تمام این زحمات در خلال چند روز به باد خواهد رفت و باز به محدوده خطر شیوع و گسترش ویروس خواهیم رسید، چون که به ازای هر بیست کافی نت، یک دفتر پیشخوان وجود دارد.
تولید کالاهای IT در انحصار چند کمپانی خارجی است
رئیس اتحادیه فناوران کامپیوتر تهران در ادامه با اشاره به مشکلات فعالان صنف کامپیوتر در مورد بسته شدن ثبت سفارش کالاهای ضروری IT، اظهار داشت: فعالان صنف کامپیوتر کالاهایی را وارد کشور می کنند که این کالاها دارای پردازنده قوی و لازمه زیرساخت های حوزه مخابرات و فناوری اطلاعات تمام کشورها هستند، مثل سرورهایی با مشخصات بسیار بالا و قوی، که به واسطه فهرست تحریم های آمریکا، واردات آنها به این کشور ممنوع شده است و لازمه واردات آنها دور زدن تحریم هاست.
فرجی با اشاره به اینکه برخی کالاهای IT مانند سی پی یو تنها توسط دو کمپانی Intel و AMD در جهان تولید می شوند و تکنولوژی برخی دیگر از کالاهای صنعت IT همچون هارددیسک، مادربرد و کارت گرافیک تنها در انحصار سه یا چهار کشور در جهان است و سایر کشورها، اقلام و نیاز IT خویش را از میان تولیدات همین کشورها تأمین می کنند، خاطرنشان کرد: سوال به وجود می آید که چگونه و چه کسانی مدعی شده اند که تولیدکننده این محصولات در داخل ایران هستند.
به قول وی هم اکنون برخی اقلام کامپیوتر و ماشین های اداری مثل کیس، کیبورد، موس، مودم، صندوق مکانیزه فروش، کاغذخردکن، آل این وان، مواد مصرفی پرینتر و دستگاه کپی در بعضی مدلها در کشور تولید می شود.
رئیس اتحادیه صنف فناوران کامپیوتر تهران همینطور با اشاره به اینکه بالغ بر ۱۰ هزار مدل مواد مصرفی پرینتر و کپی و غیره در کشور نیاز است و تنها ۳۰ مدل از این مواد مصرفی در کشور تولید می شود، خاطرنشان کرد: معلوم نیست تکلیف آن دسته از افرادی که دیگر مدلهای مواد مصرفی را نیاز دارند، چه می شود. همینطور بالغ بر ۸۰ درصد کالای IT در سازمان های دولتی و خصوصی مصرف می شود و عرضه انحصاری این کالاها منجر به افزایش قیمت خواهد شد.
او همینطور از وزارت صنعت، معدن و تجارت (صمت) درخواست نمود که اگر کسی مدعی تولید کالایی در هر صنفی شد، به جز اینکه نمایندگان سازمان صنعت، معدن و تجارت هر استان خط تولید را رویت می کنند، در ارتباط با بحث فنی از کارشناسان اتحادیه بعنوان مشاور استفاده و بعد مبادرت به صدور پروانه بهره برداری تولید کنند.



1399/02/06
14:12:52
5.0 / 5
2990
تگهای خبر: اجاره , اقتصاد , بودجه , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۲
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی