95 درصد پوشاك خارجی در بازار قاچاق است
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاك ایران با اشاره به اینكه شیوع كرونا مبحث مقابله با پوشاك قاچاق در سطح عرضه را كمرنگ كرده، خاطرنشان كرد كه ۹۵ درصد پوشاك وارداتی در بازار شناسه كالا ندارد و قاچاق به حساب می آید.
سعید جلالی قدیری در گفتگو با ایسنا، با اشاره به ممنوعیت واردات در دو سال گذشته، اظهار نمود: البته تولیدکنندگان معتقدند واردات با موازین قانونی و مشخص بودن منشا، مبدا و برند آن ایرادی ندارد و منجر به ایجاد فضای رقابتی می شود.
اما به قول وی یکی از شکل های واردات پوشاک که تولیدکنندگان داخلی از رقابت با آن باز می مانند، واردات کالای استوک است. به صورتی که پوشاکی که فصل آن تمام شده و اصطلاحا استوک نامیده می شوند به قیمت هر کیلو یک دلار خریده می شود و به صورت تخمینی می توان اظهار داشت که چهار تیشرت حدود یک دلار و هر کدام حدود ۱۰ هزار تومان قیمت دارند و هیچ تولیدکننده ای قادر به رقابت با این ارقام نیست.
جلالی قدیری با اشاره به اینکه امکان این حجم از واردات به صورت زیرزمینی و کولبری وجود ندارد، خاطرنشان کرد: واردکنندگانی که علاقه دارند در بازار ایران کارکنند موظف می باشند با تولیدکنندگان ایرانی قرارداد ببندد که معادل ۲۰ درصد وارداتشان را آنها در کشور تولید کنند. بخشی از کسانی که با تولیدکننده داخل همکاری می کنند شناسه کالا دریافت می کنند، اما هرکالایی که شناسه نداشته باشد قاچاق به حساب می آید که حجم بسیار زیادی از بازار را تشکیل می دهد، به صورتی که می توان گفت ۹۵ درصد پوشاک خارجی در بازار شناسه کالا ندارد.
دبیر اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران با اشاره به ضرورت اجرای طرح مقابله با کالای قاچاق در سطح عرضه، خاطرنشان کرد: شیوع کرونا سبب کمرنگ شدن مباحث مربوط به مبارزه با قاچاق شد و طی ماه های گذشته نیرو و انرژی واحدهای اجرایی صرف مقابله با این ویروس شده است.
وی با اشاره به اینکه یکی از مطالبات تولیدکنندگان اجرای مرحله به مرحله طرح شناسه کالا ذیل ماده ۱۳ قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز است، خاطرنشان کرد: جلسات مربوط به اجرای این طرح بیشتر از شش ماه است برگزار نشده اما باید دقت کنیم که شرایط همیشه به این شکل نخواهد ماند و کشور باید برای روزهایی که تجارت به حالت عادی برمی گردد آماده شود تا قاچاق کشور را تحت تأثیر قرار ندهد.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز دو سال پیش اعلام نمود که از آغاز دیماه سال ۱۳۹۷، با هماهنگی دستگاه های مختلف با تمام فروشندگان برندهای بدون مجوز رسمی پوشاک، برخورد قاطع می شود.
اما مرداد ماه سال گذشته، حدود هفت ماه پس از آغاز اجرای این طرح، مجید نامی، عضو هیات مدیره اتحادیه تولید و صادرات نساجی و پوشاک ایران، اظهار داشت که "مبارزه با قاچاق پوشاک در سطح عرضه با صدور اخطار کتبی به شکلی که پارسال اجرا می شد، تقریباً متوقف شده است". حالا هم به نظر می آید شیوع کرونا مانع از سرگیری اجرای این طرح شده است.
منبع: مبل زیبا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب