موسوی مطرح كرد

لزوم نظارت مجلس بر نحوه تخصیص حمایت های دولت در مقابله با كرونا

لزوم نظارت مجلس بر نحوه تخصیص حمایت های دولت در مقابله با كرونا به گزارش مبل زیبا یك عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بر لزوم نظارت مجلس بر نحوه تخصیص حمایت ها و كمك های دولت برای مقابله با كرونا تاكید نمود.


سید فرید موسوی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: نخستین تاثیری كه كرونا داشت بر روی سلامت و بهداشت جامعه بود ولی حسب اتفاقاتی كه افتاد، اقتصاد نه تنها در ایران بلكه در تمام كشورهای دنیا صدمه جدی دید. به خصوص با عنایت به ماهیت بخش خدمات و نقش نیروی انسانی در خروجی آن، این بخش بیشترین صدمه را دیده است. طبق آمارها ۵۰ درصد درآمد ناخالص ملی ما را خدمات تشكیل می دهد و این مستثنی از همه دنیا نیست.
وی ادامه داد: در شرایط فعلی تقاضا كم شده و بیكاری مضاعفی را شاهد می باشیم، علاوه بر بیكاری در بخش رسمی یك بیكاری هم هست كه در اعداد و ارقام نمی آید و آن مربوط به بخش غیر رسمی در اقتصاد كشور است. ما ۴۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی در اقتصاد داریم و این مربوط به بخش غیررسمی است كه در اعداد و ارقام نمی آید اما به هر حال بخشی از اشتغال را به خود مختص كرده است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تبعات اقتصادی بحران كرونا تصریح كرد: تقاضا كم شده، صادرات كاهش پیدا كرده، خیلی از كشورها مرزهایشان را بسته اند و طبیعتا وقتی اقتصاد جهانی با ركود روبرو شده و تقاضای جهانی كم شده تولید ما هم با چالش مواجه خواهد شد. در واقع هم تقاضای داخل و هم صادرات با مشكل مواجه می باشد. البته با عنایت به ماهیت كالاهای صادراتی احتمال می دهم بخشی از صادرات ما كه نیاز كشورهای دیگر است رشدی داشته باشد ولی اساسا در بین مدت به رقم های قبل نمی رسد و به هر حال از این شرایط تاثیر می پذیرد.
موسوی خاطرنشان كرد: ما شاهد ركود اقتصادی در دنیا هستیم و حتی پیشبینی می شود كه این ركود اقتصادی بین المللی از ركود اقتصادی سال ۲۰۰۸ هم عمیق تر و شدیدتر باشد. طبیعتاً جبران آن هم زمان طولانی تری خواهد برد. یكی از شواهدی كه در اینباره وجود دارد بانكهای مركزی بعنوان نهادهایی هستند كه با سرعت كمتری سیاست هایشان را تغییر می دهند؛ بنابراین وقتی بانكهای مركزی سریع تغییر سیاست می دهند، ورود می كنند و اقدامات جدی را در دستور كار قرار می دهند كه در شرایط عادی به این سمت حركت نمی كردند نشان داده است ركود و بحران جهانی شدیدتر و عمیق تر است و طبعا این ها بر اقتصاد ما هم اثرگذار می باشد.
این عضو كمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی افزود: پیشبینی اینكه این شرایط اقتصادی تا كی ادامه می یابد بستگی به این دارد كه ما چه زمانی به جای اول خود برمی گردیم و بشر چه زمانی می تواند این بیماری را كنترل كند.
موسوی افزود: طبیعتا دولت باید یكسری اقداماتی انجام دهد ولی در بررسی راهكارهای ایران نمی توان اقتصاد تحریم زده كشور را مد نظر قرار نداد و نسبت به آن بی تفاوت بود و راهكارهای خارج از آن ارائه نمود. وضعیت درآمدهای نفتی ما مشخص است، دولت هم یكسری اقدامات را آغاز كرده و تمهیداتی اندیشیده كه امیدواریم تسكینی بر دردها باشد. البته بخش هایی مثل كمك های مردمی هم باید مدنظر قرار گیرد. به هر حال شرایط عادی نیست و رویه های قبلی جوابگو نیست، شاید دولت مجبور شود تصمیمات دیگری بگیرد چونكه در پارادایم های عادی نمی توان با این بحران برخورد كرد.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در انتها درباره نقش مجلس در این حوزه اظهار داشت: به هر حال منابعی برای جبران خسارات تخصیص یافته، اصلاح رویه ها برای تخصیص حمایت ها و مراقبت جدی تر باید در دستور كار دولت قرار گیرد. نحوه و فرایند تخصیص هم احتیاج به مراقبت جدی دارد. در این شرایط نمی گردد خطاهای گذشته را تكرار كرد ولی در عین حال سرعت بخشی به آن هم مهم می باشد تا از حیز انتفاع خارج نشود. به اعتقاد من مهمترین نقشی كه مجلس می تواند در این حوزه ایفا كند تقویت بعد نظارتی برای اجرای درست این تصمیمات است.




منبع:

5.0 / 5
2793
1399/01/24
14:57:33
تگهای خبر: اقتصاد , تولید , خدمات , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی