فروش چای ۴۵ هزار تومانی به قیمت ۱۰۰ هزارتومان!

فروش چای ۴۵ هزار تومانی به قیمت ۱۰۰ هزارتومان! دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی اظهار داشت: قیمت جهانی چای ۲.۵ تا ۴ دلار است. اگر واردات آنرا با ارز ۲۵ هزارتومانی هم در نظربگیریم، قیمت یک کیلو چایی ۴ دلاری درجه یک ۱۰۰ هزار تومان و قیمت ۴۵۰ گرم آن ۴۵ هزارتومان خواهد شد، در حالی قیمت چای ۴۵۰ گرمی در بازار درحال حاضر ۱۰۰ تا گاها ۱۲۴ هزارتومان است. این یعنی بیشتر از ۵۰  درصد گرانفروشی رخ داده است. علت آن چیست؟



قاسمعلی حسنی در گفتگو با ایسنا با اشاره به اینکه چای نوشیدنی اصلی ایرانیان بوده و برپایه برآوردها روزی ۵۰۰ تا ۶۰۰ میلیون بار چای و حدودا سالی ۱۲۰ هزارتن چای خشک در کشور مصرف می شود، اظهار داشت: از این مقدار چای مصرفی در کشور ۲۰ تا ۳۰ هزارتن تولید داخل و مابقی وارداتی است.

وی افزود: از فروردین ۱۳۹۷ که ارز ۴۲۰۰ تومانی در کشور باب شد تا امروز چای با ارز دولتی ۴۲۰۰ تومانی یا نیمایی وارد کشور شده است اما همین چایی وارد شده، با ارز ترجیحی یا نیمایی به دست مصرف کننده نرسیده و به پای مصرف کننده با ارز آزاد نوشته شده است. به عبارت دیگر در راه واردات تا توزیع گرانفروشی رخ می دهد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی افزود: قیمت جهانی چای ۲.۵ تا ۴ دلار است. اگر واردات آنرا با ارز ۲۵ هزارتومانی هم حساب نماییم قیمت یک کیلو چایی ۴ دلاری درجه یک ۱۰۰ هزارتومان می شود. قیمت نیم کیلو از آن ۵۰ هزارتومان و قیمت ۴۵۰ گرم آن ۴۵ هزارتومان خواهد شد، در حالی قیمت چای ۴۵۰ گرمی در بازار ۱۰۰ تا ۱۲۴ هزارتومان است. این یعنی بیشتر از ۵۰ درصد گرانفروشی رخ داده است. علت آن چیست؟

وی خاطرنشان کرد: سال جاری دولت برای پشتیبانی از قشر ضعیف جامعه ارزش افزوده چای را حذف نمود تا چای با قیمت ارزان تری به دست مصرف کننده برسد اما نه تنها این مهم محقق نشد بلکه سود بادآورده ای را نصیب واردکنندگان کرد و به بیت المال هم خسارت وارد شد.

به گفته وی سال قبل قیمت چای ۴۵۰ گرمی برای مصرف کننده ۵۲ تا ۶۹ هزارتومان بود که سال جاری به ۹۰ تا ۱۱۰ هزارتومان رسید و گاها تا ۱۲۴ هزار تومان هم فروخته می شود.

حسنی با اشاره به اینکه قیمت یک کیلو چای حدود ۲۵۰ هزارتومان می شود، اظهار داشت: یک کارگر یا یک فردی با سطح درآمد پایین چگونه می تواند برای خرید چای این همه هزینه کند؟ این افزایش قیمت عقلانی نیست. حتی اگر سود حمل و نقل، بسته بندی، خرده فروشی را هم در نظر بگیریم قیمت چای در بازار نباید به این مقدار باشد.

دبیرکل اتحادیه بنکداران مواد غذایی در انتها اظهار داشت: با عنایت به کیفیت مطلوب چای ایرانی و به منظور کاهش قیمت چای پیشنهاد می شود سیاست و روش اختلاط ۶۰ درصد چای خارجی و ۴۰ درصد چای داخلی باردیگر توسط برندهای معتبر احیا تا فشار از روی اقشار کم درآمد کاسته شود.




0.0 / 5
1086
1399/10/26
23:11:04
تگهای خبر: بازار , تولید , دلار , دولت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۴



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی