انتخاب ۴ پلت فرم برای تولید واكسن كرونا

انتخاب ۴ پلت فرم برای تولید واكسن كرونا 9 شرکت ایرانی مبتنی بر 4 پلت فرم ویروس کامل، ناقل ویروسی، اسید نوکلئیک و پروتئین پایه در حال تولید واکسن کووید 19 هستند.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، ساخت واکسن در حالت عادی بین ۳ تا ۵ سال زمان می برد. اما به سبب وضعیت اضطراری که دنیا درگیر آن است، تاییدیه های اضطراری برای واکسن های تولیدی کرونا صادر می شود. هم اکنون دو تاییدیه جهانی برای تولید واکسن کرونا تعیین شده است و در این شرایط، واکسن های ساخته و تجویز شده تاییدیه اضطراری FDA و WHO را دریافت کرده اند.
از آغازین روزهای شیوع کرونا، ۱۷۳ واکسن ساز جهانی به تولید واکسن ورود کردند؛ اما تنها ۶ مجموعه برای ادامه فعالیت دراین زمینه تاییدیه گرفتند. در ایران نیز با شروع همه گیری کرونا، شرکتها دست به کار شدند تا توان خودرا برای تولید واکسن بسنجند؛ توان دانشی و بومی که به دلایلی چند سالی از آن غافل شده بودیم.
ایران یکی از کشورهای دارای سبقه تاریخی افتخارآفرین در ساخت واکسن است، اما این مسیر در طول تاریخ به بیراهه رفت و از جایگاه اصلی خود در صنعت تولید واکسن فاصله گرفتیم؛ اما شیوع ویروس کرونا کمک کرد تا این توانمندی ها را باردیگر احیا نماییم. به شکلی که سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رئیس جمهوری می گوید: «با ساخت واکسن کرونا بار دیگر به جایگاه واقعی ایران در این صنعت بازگشتیم.»
تولید واکسن کرونا باتوجه به پیچیدگی های فناورانه آن یک کار سخت و زمان بر است و هر واکسن برای تولید نهایی و تجاری سازی باید سه فاز پیش بالینی، تایید و تولید انبوه را طی نماید. ایران که نامش بعنوان یکی از کشورهای سازنده واکسن کرونا ثبت شده است، با تلاش ۹ شرکت دانش بنیان به این حوزه وارد شد؛ شرکت هایی که با ۴ روش ویروس کامل، ناقل ویروسی، اسید نوکلئیک و پروتئین پایه در حال ساخت واکسن هستند. اما هنوز واکسن نهایی شده ای در کشور نداریم که به مرحله تولید قطعی رسیده باشد.
استفاده از توان متخصصان بومی به تولید چند فرآورده آماده برای کارآزمایی بالینی منجر گردیده است که در حال طی فازهای بعدی برای تولید هستند. اما این تلاش ها به شکل گیری یک همکاری مشترک با کشور کوبا نیز منجر گردیده است.
تولید واکسن مشترک ایران و کوبا
مصطفی قانعی، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری درباره این موضوع، اظهار داشت: ایران در زمینه تولید واکسن کرونا وضعیت خوبی دارد و در کنار تلاش فناوران خود، همکاری با کشور کوبا را نیز آغاز نموده است. به همین دلیل یک واکسن مشترک با این کشور در حال تولید است. این واکسن در مرحله فاز ۳ قرار دارد. ایران و کوبا قبل از این نیز با یکدیگر در عرصه تولید واکسن هپاتیت ب همکاری داشتند و نتایج آن مطلوب بود.
برمبنای اعلام معاونت علمی ریاست جمهوری، رئیس کمیته ملی مبارزه با کرونا همین طور اشاره کرد: پیش بینی کرده ایم که با توان داخلی و به کمک تیم های ایرانی بتوانیم نیاز کشور به واکسن کرونا را با ۲۵ میلیون دوز واکسن داخلی و بقیه را از واکسن های خارجی تامین نماییم. این تلاش ها در کشور منجر به ایجاد زیرساخت آزمایشگاه سطح ایمنی ۳، توسعه واکسن در بخش خصوصی، دستیابی و تثبیت دانش فنی واکسن های نسل جدید و ایجاد فضای رقابتی برای شرکت های دانش بنیان شده است.



0.0 / 5
939
1399/11/20
21:56:51
تگهای خبر: تخصص , توسعه , تولید , صنعت
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی