گزارش مبل زیبا؛

نقش حوزه علمیه در ارتقاء جایگاه دستگاه عدلیه

نقش حوزه علمیه در ارتقاء جایگاه دستگاه عدلیه تاکید بر نقش حوزه های علمیه در ارتقاء جایگاه قوه قضائیه تا گلایه از جریان هایی که به دنبال تضعیف حوزه علمیه هستند از موضوع هایی بود که در دیدار رئیس قوه قضائیه با مراجع تقلید عنوان شد.



خبرگزاری مهر، گروه استان ها- حسن حسنی: رئیس جدید قوه قضائیه در دومین سفر استانی خود بامداد امروز جمعه ۲۵ تیرماه ۱۴۰۰ برای دیدار با مراجع عظام تقلید و اعضای جامعه مدرسین به قم سفر کرد که در بدو ورود به این استان به زیارت حرم حضرت معصومه (س) رفت و بعد از ادای احترام به مقام شامخ علمای ربانی مدفون در جوار مضجع شریف حضرت فاطمه معصومه (س) و همینطور گرامیداشت یاد و خاطره رئیس اسبق قوه قضائیه به دیدار آیت الله سعیدی تولیت آستان مقدس حضرت معصومه (س) رفت.
آیت الله سعیدی در این دیدار ضمن گلایه از سهم خواهی جریان های سیاسی از انقلاب اظهار داشت که خطوط و جریان هایی که پس از پیروزی انقلاب به صحنه آمدند و سهم خواهی کردند باید بدانند در روز قیامت مسئول هستند و باید پاسخگو باشند. وی خدمت به نظام اسلامی را باارزش خواند و اضافه کرد: ما هر چقدر به نظام خدمت نماییم در حقیقت برای ظهور امام زمان (عج) زمینه سازی کرده ایم.لزوم رویکرد حکومتی برای قضات انقلابیحجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای هم در این دیدار با اشاره به این که مساله قضا از مهم ترین موضوعات نظام اسلامی و بر دوش روحانیت است، اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم جذب بیشتری از حوزه های علمیه داشته باشیم و این توقع ماست که قضات انقلابی و با دید حکومتی داشته باشیم تا این افراد قوه قضائیه را در تراز گام دوم جمهوری اسلامی قرار دهند و تجربه نشان داده است که هر جا که از روحانیون آشنا به مسائل روز استفاده می نماییم نتیجه مطلوب تری را شاهد می باشیم.

در دیدار رئیس قوه قضائیه با آیت الله نوری همدانی، این مرجع تقلید از پایداری و استقامت در راه حق و عدالت و برخورداری از قاطعیت بعنوان خصوصیت های قاضی یاد کرد و اشاره کرد: کسی که قضاوت می کند باید متقی و صبور باشد تا در مقابل ناملایمات، حکمش را تغییر ندهد و در مقابل امیال دنیوی سست نشود.
گلایه از کم توجهی به حوزه های علمیه
آیت الله نوری همدانی با استقبال از اظهارات رئیس دستگاه قضا برای جذب قضات از حوزه های علمیه، از فعالیت برای جریان ها که سبب کم توجهی به حوزه شده اند ابراز تأسف کرد.
حجت الاسلام محسنی اژه ای هم در این دیدار از مراجع، علما و حوزه های علمیه خواست که قوه قضائیه و دیگر دستگاه های حاکمیتی را در حل این مسائل نوظهور یاری دهند.
وی به همین دلیل از مراجع، علما و حوزه ها خواست که هم درباره انطباق مسیر قضا بر مدار شرع، تحقیق و مطالعه کنند و هم تمهیداتی برای تربیت روحانیون فاضل و مستعد و دارای روحیه انقلابی برای ورود به دستگاه قضا بیاندیشند.

امنیت قضائی اقتصادی برای جذب سرمایه گذاری خارجی
دیدار بعدی حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای با آیت الله سبحانی بود. آیت الله سبحانی در این دیدار با استقبال از کوشش های دستگاه قضا برای پشتیبانی از تولید، اشاره کرد: باید سرمایه های خارج کشور را به سمت داخل جذب و امنیت قضائی و اقتصادی در کشور فراهم گردد.
این مرجع تقلید همینطور از آمادگی خود برای پاسخگویی به سوالات ارجاعی دستگاه قضا که نیازمند نظر فقهی مراجع است، آگاهی داد و اظهار داشت: ما تلاش می نماییم به سوالات فقهی شما پاسخ دهیم تا شما هم شب و روز برای رفع مشکلات معیشتی و امنیتی کار کنید.
رئیس دستگاه قضا هم در این دیدار بر کارآمدی استفتا در حل برخی مسائل پیچیده فقهی اصرار کرد و اظهار داشت: دستگاه قضا با هماهنگی و همکاری دولت و مجلس تلاش می کند تا مشکلات عرصه اقتصادی برای کارآفرینان و تولیدکنندگان با کمک خودشان حل شود.
وی با اشاره به اینکه عده ای به خاطر شرایط بازار متضرر شده و عده ای نمی توانند سرمایه گذاری کنند، اشاره کرد: دستگاه قضا با مفسدانی که برای سقوط بازار برنامه ریزی می کنند، مانند کسانی که مبادرت به جنگ اقتصادی می کنند برخورد خواهدنمود.

ریشه کنی انواع ربا در جامعه
ربا مبحث اصلی دیدار رئیس قوه قضائیه با آیت الله علوی گرگانی بود. آیت الله علوی گرگانی در این دیدار با تبریک انتصاب حجت الاسلام اژه ای به ریاست قوه قضائیه و آرزوی موفقیت برای وی در این مسئولیت مهم اظهار داشت: انتظار داریم دستگاه قضا ربا را از جامعه اسلامی حذف کند. این مرجع تقلید شیعیان با ابراز تأسف از تغییر نام ربا در جامعه اظهار داشت: متأسفانه ربا با اسامی مختلفی همچون دیرکرد در جامعه وجود دارد و دستگاه قضائی باید با تمام توان در حل این صدمه تلاش کند. دیدار با آیت الله مکارم شیرازی برنامه بعدی رئیس دستگاه قضا بود. آیت الله مکارم شیرازی قوه قضائیه را قدرتمندترین نهاد جمهوری اسلامی دانست و اضافه کرد: قوه قضائیه قوی ترین قوه هاست چونکه قوای دیگر مثل این قوه نمی توانند مقصودشان را عملی کنند.

آیت الله مکارم شیرازی یکی از اشکالات کشور را روند طولانی تصویب قوانین بیان کرد و اضافه کرد: دولت و مجلس تا قانونی را تصویب و در حقیقت ریل گذاری نکند، نمی توانند کاری کنند و مجلس هم به تنهایی نمی تواند کاری از پیش ببرد و پروسه تصویب و ابلاغ قوانین هم روندی طولانی است.
رایزنی با دولت و مجلس برای حل مشکلات اقتصادی
وی افزود: قوه قضائیه اما این قدرت و اختیار را دارد که جلوی فساد و مفسدین را بگیرد و حکم صادر کند و این مسأله خیلی مهمست و باید از این توان و ظرفیت حداکثر بهره را ببرید.
حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای هم در این دیدار با اشاره به مشکلات مردم خصوصاً مسائلی که در زمینه قضائی برای آنها وجود دارد، از هم افزایی و رایزنی با مجلس و دولت جدید برای حل این مشکلات سخن گفت.
وی اضافه کرد: امیدواریم بتوانیم با کمک نخبگان حوزه و دانشگاه، کارآمدی دستگاه قضا را افزایش داده و با کاهش پروسه دادرسی و هزینه های آن اعتماد از دست رفته را به مردم برگردانیم.
رئیس دستگاه قضا با اشاره به نقش علما و حوزه های علمیه در تربیت کادر مورد نیاز قضائی اشاره کرد: امروز با پدیده های نوظهور و پیچیده ای در عرصه حقوقی و قضائی مواجهیم که باید با اجتهاد مستمر، برای آنها پاسخ های متناسب پیدا نماییم.

دیدار با آیت الله صافی گلپایگانی هم از دیگر برنامه های حجت الاسلام والمسلمین محسنی اژه ای در مسافرت یک روزه به قم بود که این مرجع تقلید با عظیم و سنگین خواندن مسئولیت دستگاه قضا اظهار داشت: قضاوت شأن حضرت علی (ع) بوده و ان شاءالله شما هم باید با اقتدا به ایشان در این راه حرکت کنید.
کمک دستگاه قضا به حل مشکل ناتوانی بدهکاران
آیت الله صافی گلپایگانی در بخش دیگری از سخنانش با اعلان اینکه قوه قضائیه باید به نحوی عمل کند که بدهکاران و کسانی که واقعاً در عسر هستند حبس نشوند، اضافه کرد: باید شرایطی فراهم گردد که این بدهکاران با آسایش بتوانند دین خویش را ادا کنند.
این مرجع تقلید از رویکرد دستگاه قضا درباب بدهکاران مهریه هم قدردانی نمود و اظهار داشت: الحمدالله برای حل مشکل بدهکاران مهریه کارهای خوبی انجام شده تا افراد به سبب بدهی مهریه به زندان نروند.
محسنی اژه ای در این دیدار با تبیین برنامه های دستگاه قضا در دوره تحول و تعالی خواهان حمایت و مساعدت علما و حوزه های علمیه برای پیشبرد ماموریت های این قوه شد.
وی اظهار داشت: بار سنگین دستگاه قضا جز با عنایت خاصه الهی و کمک اولیای خدا به مقصد نمی رسد.


منبع:

1400/04/25
21:57:04
0.0 / 5
788
تگهای خبر: اقتصاد , امنیت , بازار , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی