سخنگوی سازمان هدفمندسازیی یارانه ها خبر داد:
جزئیات ایجاد پایگاه خانوار کشور
به گزارش مبل زیبا، سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها از همکاری این سازمان با ثبت احوال برای تکمیل پایگاه خانوار کشور و به روز رسانی تغییرات ساختار خانوارها به شکل الکترونیکی اطلاع داد و اظهار داشت: این طرح تابحال در استانهای سمنان، قزوین و زنجان انجام شده و از ششم اردیبهشت برای شماره های ملی صادره از بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد اعمال می شود.
سیده طیبه حسینی در گفت و گو با خبرنگار اقتصادی ایرنا گفت: پیرو بخشنامه اجرایی نحوه تعیین و شناسایی خانوارهای ایرانی و اتباع خارجی (اسفند ۱۴۰۰) سازمان ثبت احوال کشور مکلف به متولی ایجاد پایگاه خانوار کشور و بروزرسانی آن با دریافت و ثبت تغییرات ساختار خانوارها به شکل الکترونیکی است.
وی اضافه کرد: این طرح تابحال برای استانهای سمنان، قزوین و زنجان انجام شده و از ششم اردیبهشت ماه سال جاری برای شماره ملی های صادره از استانهای بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد اعمال می شود.
وی در رابطه با جزئیات طرح پایگاه خانوار کشور گفت: با اجرای این طرح، از این پس سازمان ثبت احوال کشور تمام تغییراتی که در خانوارهای کشور ایجاد می شود شامل تولد، فوت، ازدواج یا طلاق را به شکل اتوماتیک و خودکار به سازمان هدفمندسازی یارانه ها اعلام می کند.
جزئیات اجرای طرح برای دهک بندی خانوارها
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها گفت: بعد از رویدادهای چهارگانه تولد، فوت، ازدواج یا طلاق، افراد از جانب ثبت احوال به عنوان خانوار جدید شناسایی می شوند؛ اگر فردی ازدواج کرده باشد برای زن و شوهر پرونده جدید در سازمان هدفمندسازی یارانه ها تشکیل و برای سرپرست این خانوار پیامک ارسال می شود که نسبت به ثبت یا افتتاح حساب بانکی اقدام کند؛ سپس پرونده این خانوار برای دهک بندی ارسال می شود. درصورتیکه این خانوار مشمول دهک های یک تا ۹ باشد، یارانه دریافت می کند.
حسینی اظهار داشت: برای فرایند طلاق هم به همین شکل است و زوجه از پرونده سرپرست خانوار خارج می شود؛ سپس برای این خانم پیامک افتتاح حساب ارسال می شود؛ همینطور اگر فردی فوت کند، سرپرست جدید از جانب سازمان ثبت احوال به سازمان هدفمندسازی یارانه ها اعلام می شود؛ سپس پرونده جدید شکل می گیرد و برای سرپرست جدید خانوار پیامک ارسال می شود که خانوار جدید تشکیل شده و نسبت به ثبت حساب بانکی در سامانه یارانه ها اقدام نماید.
وی در رابطه با واقعه تولد هم بیان کرد: با هر تولدی که از جانب سازمان ثبت احوال به سازمان هدفمندسازی یارانه ها اعلام می شود، فرزند زیرمجموعه پدر قرار می گیرد.
نحوه شناسایی خانوار در مواردی که حکم دادگاه نیاز دارد
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها با اشاره به مواردی از قبیل حضانت، قیمومیت، بدسرپرستی و محجوریت که نیازمند حکم دادگاه است، اشاره کرد: افراد باید به سامانه ncr.ir سازمان ثبت احوال رجوع و سپس با مراجعه به سامانه پایگاه تغییرات خانوار کشور تغییرات مربوطه را ثبت کنند؛ همینطور در این مرحله باید اطلاعات حکم قضایی درج شود؛ سپس سازمان ثبت احوال این اطلاعات را از قوه قضاییه استعلام کرده و درصورتیکه اطلاعات وارده صحیح باشد، خانوار جدید طبق حکم قضایی شکل می گیرد.
حسینی در مورد اشخاصی که تمکن مالی یا وُسع اقتصادی دارند، اشاره کرد: این افراد اغلب فرزندان بالای ۱۸ سال خانوارها هستند که دارایی و درآمد مستمر دارند و می توانند مستقل از خانوار باشند؛ این افراد هم می توانند با مراجعه به سامانه پایگاه اطلاعات خانوار کشور ncr.ir درخواست بررسی وُسع اقتصادی خویش را ثبت کنند.
وی اضافه کرد: سازمان ثبت احوال کشور بعد از دریافت این درخواست، با استعلام از پایگاه رفاه ایرانیان وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، به بررسی آن می پردازد و درصورتیکه وُسع اقتصادی فرد مورد تأیید قرار بگیرد، این فرد از خانوار اصلی جدا و وارد فرایند دهک بندی می شود و مطابق دهک تعیین شده یا مشمول یارانه می شود یا خیر.
همه استانها سال جاری باید به این پایگاه بپیوندند
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها بیان کرد: همه این فرآیندها پیش تر در استانهای سمنان، قزوین و زنجان آغاز و بر عهده سازمان ثبت احوال کشور گذاشته شده بود ولی از روز شنبه - ۶ اردیبهشت ۱۴۰۴ - استانهای بوشهر، خراسان جنوبی، مرکزی و یزد هم به این طرح اضافه می شوند.
حسینی گفت: همه استانها در سال ۱۴۰۴ باید به سرعت به طرح پایگاه خانوار کشور بپیوندند و مراکز پلیس + ۱۰ که قبلا مسئول این کار در سرتاسر کشور بودند، دیگر قادر به انجام هیچ فرآیندی برای کد ملی های این ۷ استان نیستند.
وی اضافه کرد: با بوجودآوردن این پایگاه ملی، سازمان ثبت احوال مسئول اجرای فرایند تغییر سرپرست خانوارهای اشخاصی است که با کدملی های عطف این ۷ استان باشند؛ اما اگر اشخاصی در این استانها زندگی کنند که کد ملی آنها برای این استانها نباشد، کماکان برای تغییرات اعضای خانوار باید به پلیس + ۱۰ مراجعه نمایند.
سخنگوی سازمان هدفمندسازی یارانه ها اشاره کرد: مشمولان این کد ملی ها فقط و فقط باید از راه سامانه ncr.ir برای موارد نیازمند احکام قضایی یا درخواست وُسع اقتصادی یا از این قبلی موارد رجوع کنند؛ با اینحال برای تغیرات خانوار شامل تولد، فوت، ازدواج و طلاق احتیاج به هیچ کاری نیست و سازمان ثبت احوال رأسا اطلاعات مربوطه را به سازمان هدفمندسازی یارانه ها ارسال و این سازمان مابقی فرایند را پیگیری می کند.
حسینی اظهار داشت: درصورتیکه فردی در این فرایند گرفتار مشکل شد می تواند به مراکز ثبت احوال این ۷ استان یا به فرمانداری ها رجوع کند.
کدام کدهای ملی مشمول طرح پایگاه خانوار کشور شدند؟
سخنگوی سازمان هدفمندی یارانه ها اشاره کرد: از ششم اردیبهشت امکان اعمال تغییرات ساختار خانوار توسط کاربران پلیس+10 برای شماره ملی هایی که سه رقم اول آن مطابق جدول فوق باشد، وجود نخواهد داشت و متقاضیان تغییرات مذکور در صورت ضرورت می توانند به سامانه خانوار ثبت احوال به آدرس https: //ncr.ir مراجعه کنند.
حسینی، انواع تغییرات ساختار خانوار را هم به شرح زیر اظهار کرد:
منبع: مبل زیبا
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب