معاون وزیر کار:

گرایش به مشاغل غیررسمی افزایش پیدا کرده است

گرایش به مشاغل غیررسمی افزایش پیدا کرده است به گزارش مبل زیبا، رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار داشت: گرایش به مشاغل غیررسمی افزایش پیدا کرده است، از طرفی با کمبود نیروی کار ماهر مواجه هستیم.


به گزارش مبل زیبا به نقل از خبرگزاری ایرنا غلامحسین محمدی روز سه شنبه در نشست شورای مهارت استان کرمان در سالن پیامبر اعظم (ص) استانداری اضافه کرد: سال قبل حدود ۵۰۰ هزار نفر بیمه جدید داشتیم که سهم زنان بیشتر از مردان و تمرکز زیاد در تهران بوده و نشان داده است مشاغل غیررسمی زیاد شده است.
وی خاطرنشان کرد: مردم تن به حقوق های رسمی و بیمه ای و شرکتهای رسمی نمی دهند و سراغ مشاغل غیررسمی می روند که بخش عمده آن غیرفنی و غیرصنعتی و در شهرهایی مثل تهران است.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: سرکوب حقوق و دستمزد در صنایع کوچکتر سبب شده افراد کمتر به این سمت بروند و به مشاغل غیررسمی گرایش پیدا کنند و صنعت ما در آینده نه چندان دور گرفتار مشکلات عدیده در حوزه نیروی کار خواهد شد ازاین رو باید در مورد حقوق و دستمزد ورود نماییم و ضروریست حقوق و دستمزد در صنعت متفاوت دیده شود.
وی افزود: یکی از طریق ها اینست که در حوزه مهارت کار جدی تری انجام دهیم.
کمبود نیروی کار ماهر وی با اشاره به اینکه کمبود نیروی کار ماهر توسط واحدها بعنوان یک مشکل گزارش شده است خاطرنشان کرد: این مشکل در دنیا هم وجود دارد اما به سبب این که محرک هایی همچون عوامل اقتصادی و اجتماعی، نبود همبستگی بین بازار کار و صنعت و آموزش، تغییرات سریع بازار کار و ضعف نظام آموزشی در ایران وجود دارد سبب شده کمبود نیروی کار ماهر با شدت بیشتری خویش را نشان دهد.
محمدی افزود: بازار کار فعالی داریم که مبتنی بر بهره وری است و اگر مقرر است هشت درصد رشد اقتصادی داشته باشیم ۳۰ درصد آن حاصل از بهره وری است و مهم ترین مولفه بهره وری نیروی کار است.
وی اظهار داشت: یک سال آموزش فنی و حرفه ای سبب می شود که بهره وری فرد ۲ تا چهار درصد رشد پیدا کند که در دراز مدت در تولید ناخالص داخلی کشورها اثر مثبت می گذارد.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور اظهار داشت: بخش عمده کارفرمایان برای بیرون کشیدن چالش بسمت توانمندسازی کارکنان می روند.
ناکارآمدی نظام آموزشی در تربیت نیروی کار ماهر وی خاطرنشان کرد: نظام آموزشی ایران در تربیت نیروی کار ماهر ناکارآمد عمل کرده و کشور از نظر میزان آموزش در سازمان ها هم در بین ۱۴۱ کشور جزو هشت کشور آخر جهان قرار دارد. رتبه شاخص میانگین تحصیل فرزندان ما ۶۱ و رتبه شاخص مجموع مهارت ۱۳۶ است.
محمدی افزود: این یعنی زیاد درس می خوانیم اما نتیجه هم ندارد و متناسب با بازار کار نیست.
وی اظهار داشت: رتبه آموزش های ما در سازمان ها ۱۳۴ و رتبه در شاخص کیفیت آموزش در سازمان ها هم ۱۱۵ است که ناترازی بزرگ در بازار کار بوجود آورده است.
محمدی خاطرنشان کرد: یک میلیون و ۴۰۰ هزار نفر به بازار کار عرضه می شوند و باوجود این که یک میلیون فرصت شغلی روبروی آنها است هر ۲ بخش شاکی هستند؛ کارفرما می گوید نیروی کار ندارد و جوانان می گویند بیکار هستیم چون نرخ کارآمدی و سازگاری آموزش ها بشدت پایین است و همترازی آموزش ها با نیاز بازار کار نمی خواند.
وی با اشاره به اینکه دنیا الگوها را تغییر داده است اضافه کرد: بیشتر از ۹۰ درصد آموزش ها باید با مشارکت کارفرماها صورت گیرد و ۱۰ درصد را مؤسسات آموزشی و دانشگاه ها برعهده گیرند.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تصریح کرد: بازار کار با بازار آموزش، بازار سنجش های صلاحیت و طبقه بندی مشاغل همبسته هستند و باید با هم تحلیل شوند.
وی بیان نمود: احتیاج به هم آفرینی وجود دارد چون ما هم سرنوشت هستیم اگر نیروی کار در کشور کم شود و صنعت صدمه ببیند رشد اقتصادی کاهش و تورم هم بیشتر می شود.
شیدایی آموزش به نهضت مهارتی تبدیل گردد وی ضمن اشاره به این که شیدایی آموزش باید به یک نهضت مهارتی تبدیل گردد اظهار داشت: برای آن برنامه داریم.
محمدی اضافه کرد: وزیر به مقام معظم رهبری گفته بود در حوزه مهارت و مسکن کارگری کار می نماییم و ایشان گفته بودند در زمینه ایمنی هم کار کنید.
وی اظهار داشت: ایمنی جان کارگر را حفظ می نماید، مسکن نیمی از معیشت کارگران را به خود اختصاص داده و مهارت به مفهوم درآمد بیشتر آنها است.
رییس سازمان آموزش فنی و حرفه ای اعلام نمود: باید در مورد تجهیز و نوسازی مراکز آموزشی بخصوص در جنوب کرمان کار جدی صورت گیرد. دانش آموزان ما در هنرستان با مشکلاتی مواجهند و اگر بخواهید هر هنرستان را بسازید و تجهیز کنید یکهزار میلیاردریال پول نیاز دارد.
محمدی اظهار داشت: با یک تدبیر مدیریتی ظرفیت همه مراکز فنی و حرفه ای را در اختیار هنرستان ها گذاشته ایم که می توانند به شکل مجانی در شیفت های برنامه ریزی شده از این امکان استفاده نمایند.
اجازه به استان ها برای خرید خدمات آموزشی وی با اشاره به اینکه اگر در کشور گشایش اقتصادی اتفاق بیافتد احتیاج به نیروی کار شگرفی دارد اضافه کرد: به ادارات کل اجازه داده ایم خرید خدمات آموزشی انجام دهند و به شکل حجمی از هر مربی استفاده نمایند در این خصوص برای تأمین به جنوب کرمان کمک می نماییم و هزینه بیشتری اختصاص می دهیم.
محمدی خاطرنشان کرد: استان کرمان یکی از فرصت ها در کشور است و نگاه بلند مردم و مدیران شرایط متفاوتی را در استان بوجود آورده است بنابراین مبتنی بر دارایی های فیزیکی و غیرملموس یک منطقه برنامه ریزی کنید و مسیر توسعه منطقه ای منتهی به منافع ملی داشته باشید.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بیان این که راهکارهای منطقه ای بهتر از راهکارهای ملی و از بالا به پایین نتیجه داده است افزود: ایده مرکزی ما در وزارت خانه همین است که نگاه و رشد منطقه ای با استفاده از ابزار و امکاناتی که در منطقه وجود دارد.
وی اظهار داشت: ۵۰ درصد مهارت آموزانی که به سراغ ما می آیند ابراز می کنند که برای کسب شغل آمده ایم و ۸۰ درصد از این میزان در کرمان سر کار رفته اند که در کهگیلویه و بویراحمد ۱۰ درصد است البته دلیل دیگر موفقیت کرمان وجود اکوسیستم صنعتی است.
محمدی اضافه کرد: ۴۷ شرکت عضو کنسرسیوم مهارت شدند که فرصت های اشتغال بوجود می آورد.
معاون اقتصادی استاندار کرمان (وسط) و معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی (چپ) کمبود مربیان و مشکل مهارت آموزی معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کرمان هم در این جلسه اظهار داشت: در زمینه مهارت آموزی آنطور که باید در استان کار نشده است.
غلامرضا سالاری اضافه کرد: یکی از علل مشکل در مهارت آموزی، کمبود مربیان بوده است.
وی افزود: به ۵۰ نفر مربی حق التدریس نیاز داریم که باید وزیر کار مجوز دهد.
معاون استاندار کرمان همینطور خواهان تفویض اختیار برای برون سپاری مراکز فنی و حرفه ای شد.
وی ضمن اشاره به موقعیت خاص استان، خشکسالی ها و استانی که استان کشاورزی است و یک چهارم باغات در این استان قرار گرفته، خواهان آن شد که استان را در شرایط ویژه ببینند بخصوص در مناطق کم برخوردار بسمت اقتصادی و صنعتی شدن برویم.
سالاری تصریح کرد: در آموزش های مهارتی جایی برای آموزش در حوزه گردشگری هم دیده شود چون نیاز مهم استان حتی کشور است.
وی ضمن اشاره به نظر مساعدت وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، خواهان پیگیری مبحث استقلال اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی جنوب کرمان شد.

اختصاص اعتبار برای تجهیزات فنی و حرفه ای
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان اظهار داشت: اعتباراتی برای تجهیزات فنی و حرفه ای درنظر داریم اما برای مواد اولیه در سر فصل بودجه ای استان وجود ندارد.
محمدرضا وحیدی اضافه کرد: با اجرای طرح کرمان بر فراز بیکاری از ۱۱ درصد به هشت کاهش پیدا کرد البته مشارکت را باید با توانمندسازی نیروی انسانی ارتقا دهیم.
وی افزود: احتیاج به توانمندسازی زنان برای افزایش حضور آنها در فرصت های شغلی وجود دارد.
وحیدی افزود: برگزاری رویدادهای مهارتی هرچه افزایش پیدا کند رقابت افزایش و مهارت ارتقا پیدا می کند.
وی خاطرنشان کرد: از کمک مالی صنایع بزرگ هم میتوان برای برگزاری این رویدادها بهره برد و توانایی برگزاری در سطح کشوری هم در استان وجود دارد.
رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کرمان بیان نمود: نرخ بیکاری فارغ التحصیلان ما زیاد شده و بیشتر بیکاران فارغ التحصیلان هستند.






منبع:

0.0 / 5
205
1404/03/03
13:54:06
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بودجه , بیمه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها




محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است - 1396-1404

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی ، زیبایی را به خانه تان بیاورید! با مبل زیبا، دکوراسیونی رویایی خلق کنید!