مشاور عالی وزیر جهاد كشاورزی:

امنیت غذایی مهم ترین رویكرد گذر از بحران كم آبی است

امنیت غذایی مهم ترین رویكرد گذر از بحران كم آبی است مبل زیبا: مسئول كمیته بهره وری آب در سازمان تحقیقات آموزش و ترویج كشاورزی اظهار داشت: تامین امنیت غذایی مهم ترین رویكرد اصلاح الگوی كشت و گذر از بحران كم آبی است.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، مهندس سید محمد حسین شریعتمدار امروز در همایش اصلاح الگوی كشت در اتاق بازرگانی قم عنوان كرد: شیوه های مدرنی در اصلاح الگوی كشت در سطح جهان به وجود آمده كه مصرف آب را به یك سوم شرایط قبلی رسانده است.
وی اظهار نمود: هم اكنون برای هر نفر 1100 متر مكعب آب داریم و اگر بقای كشور و آینده فرزندان را می خواهیم باید این منابع آبی را مدیریت نماییم. در بعضی از كشورها سهمیه آب برای كشاورزی كمتر از این است اما با مدیریت منابع به بهره وری رسیده اند.
وی اشاره كرد: ما هنوز در شرایط حاد و بحرانی از نظر كمبود آب و به راه بی بازگشت نرسیده ایم و فرصت برای جبران مشكلات پیش آمده وجود دارد.
مشاور عالی وزیر جهاد كشاورزی اظهار داشت: هم اكنون در دشت ساوه 220 میلیون متر مكعب آب داریم و وضعیت آب در شریف آباد قم باز مساعد است و با عنایت به اجرای طرح اصلاح الگوی كشت به صورت پایلوت در این دو منطقه، امید است بتوان بحران كم آبی را پشت سر بگذاریم. با امكانات فعلی می توان این دو دشت را به یك موفقیت خوبی برسانیم و می توان از كنار بحران ها رد شد.
شریعتمدار بیان كرد: خشكسالی خسارت های زیادی را در خیلی از كشورها به دنبال داشته است اما مدیریت خشكسالی در كشورهای پیشرفته منجر به شكل گیری 452 شغل در هر منطقه بیشتر از زمان پیش از بحران شده است چونكه آنها تهدیدات را به فرصت تبدیل می كنند.
وی عنوان كرد: برنامه كشورهای پیشرفته برای مواجهه با خشكسالی و گذر از بحران آب آماده است و حتی برای 27 سال آینده برنامه دارند و دچار كمترین خسارت می شوند ما باز باید این مسائل را جدی بگیریم.
مشاور عالی وزیر جهاد كشاورزی اظهار نمود: در خشكسالی سال 2012 كالیفرنیا در عرض 5 سال مشكل و بحران خشكسالی حل شد اما همین خشكسالی دو سال پیش از جنگ جهانی دوم در كل آمریكا صورت گرفت و همه كشور را درگیر كرد، در آن زمان آمریكا راهكاری نداشت.
وی اشاره كرد: باید برنامه پایلوت الگوی كشت را در با موفقیت در قم پشت سر بگذاریم تا در كشور بتوانیم الگو باشیم.
شریعتمدار اظهار نمود: كشاورزان و فعالان باید به میدان بیایند و همه دستگاهها با هم افزایی طرح را اجرایی كنند همین طور این طرح باید سالانه ارزیابی شود تا مشكلات و كاستی های آن رفع گردد.
وی اظهار داشت: پایداری تولید یكی از شاخص های مهم در الگوی كشت است از طرفی باید تعادل در آب های زیرزمینی و بهبود كیفیت آب و جلوگیری از شوری آب را برای پشت سر گذاشتن بحران ها در نظر بگیریم.
مشاور عالی وزیر جهاد كشاورزی افزود: اگر در مدیریت منابع، درآمد كشاورزان كاسته شود نشان از نقصان در طرح است، فناوری و تكنوژی به اندازه ای پیشرفت كرده است كه می توان بحران خشكسالی را به راحتی حل كرد.
وی بیان كرد: از افراد نخبه و نظریه پردازان باید در پیشبرد طرح اصلاح الگوی كشت بهره برد تا طرح اصلاح الگوی كشت را ارزیابی نماییم و به نتایج خوبی در امر مدیریت آب و منابع و كشاورزی پایدار دست یابیم.




5.0 / 5
4381
1397/08/28
18:43:55
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی