سرنوشت تولیدكننده اسنك پف كرده با خوراك دام به كجا رسید؟

سرنوشت تولیدكننده اسنك پف كرده با خوراك دام به كجا رسید؟ مبل زیبا: چندی قبل سخنگوی سازمان غذا و دارو آگاهی داد كه دو برند معروف اسنك پف كرده در تولید محصولات خود از ذرت دامی بهره برده اند.


به گزارش خبرنگار ایسنا، سپس محرز شدن این موضوع، بخشی از خط تولید كارخانه ای كه در البرز مبادرت به این كار كرده بود تعطیل شد تا تصمیمات بعدی در مورد آن اتخاذ شود.
حال ستاد تسهیل و رفع تولید البرز با عنایت به بیكار شدن 1250 كارگر در این كارخانه تصمیم گرفته با نظارت سازمان های استاندارد و غذا و دارو و صنعت، معدن و تجارت ضمن راه اندازی مجدد بخش تعطیل شده این كارخانه، زمینه اشتغال كارگران بیكار شده را فراهم آورد.
استاندار البرز اعلام نموده است كه در چارچوب ستاد تسهیل و رفع موانع تولید به مشكلات یك واحد بزرگ تولیدی مستقر در البرز رسیدگی و تدابیر لازم برای بازگشت 1250 نفر پرسنل این واحد اتخاذ شد.
وی عنوان كرده با عنایت به موانعی كه وجود داشت، با تعطیلی بخشی از این كارخانه 1250 كارگر بیكار شده بودند، از این رو مشروط به ستاندن تاییدیه های سازمان های غذا و دارو و استاندارد، تولید این واحد احیا شد.
استاندار البرز در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از مدیران این واحد تولیدی خواست هرچه زودتر با نظارت سازمان های استاندارد و غذا و دارو و صنعت، معدن و تجارت ضمن راه اندازی مجدد بخش تعطیل شده این كارخانه، زمینه اشتغال كارگران بیكار شده فراهم گردد. عزیزاله شهبازی نظارت بر روند تولید واحدهای تولیدی و حل موانع آنها، قبل از تعطیلی و بیكاری پرسنل آنرا مورد تاكید قرار داد.
قبل از این به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا و به نقل از روزنامه شهروند نوشته بود، پفك به خودی خود یك خوردنی نامحبوب برای والدینی بود كه برای سلامتی بچه شان نگران هستند، از آن طرف یكی از خوراكی های لیست ممنوعه وزارت بهداشت برای تبلیغات تلویزیونی هم شمرده می شود، حالا خبر رسیده كه همین خوراكی كه نمونه درست و استانداردش هم چندان سالم نیست، از جانب دو برند معروف با مواد اولیه خوراك دام تهیه می شده است.
اینطور كه جهانبخش كیانپور، سخنگوی سازمان غذا و دارو به «شهروند» گفته، ماجرای استفاده این دو برند از ذرت تراریخته وارداتی بوده است.
او گفته: «طبق اطلاعاتی كه به دست آورده ایم دو شركت معروف كه بعضی از خطوط تولیدشان مخصوص تولید پفك است، در محصول شان از ذرت تراریخته وارداتی بهره برده اند. البته خبرهایی كه به دست مان رسیده، فعلا قابل تایید نیست و كارشناسان ما درحال بررسی ماجرا هستند.»
كیانپور در مورد این كه چقدر استفاده از ذرت خوراك دام برای انسان خطر دارد، عنوان كرده: «اول این كه خیلی از مواد اولیه جزو مواد اولیه مشترك بین تولیدات خوراكی برای انسان و دام هستند. حالا باید ببینیم ذرتی كه این شركت ها بهره برده اند، در همین دسته است یا در دسته ای قرار دارد كه به سبب برخی خاصیت ها صرفا برای تهیه خوراك دام از آن استفاده میگردد.»
او افزود: «این را هم باید بگویم كه سوژه صرفا خطرناك بودن یك خوراكی نیست، مهم این است كه مصرف كننده باید بداند چه چیزی می خورد، اگر به او بگوییم این محصول با مواد اولیه خوراك دام تهیه شده، باز هم مبادرت به خرید و خوردن آن می كند؟ آیا سازمان استاندارد با اطلاع از این كار به این دو برند نشان استاندارد داده است؟
سوژه اول سلامتی مردم و خطرناك نبودن مواد اولیه ای است كه در تولید خوراكی ها استفاده می شود، اما ما به همین هم بسنده نمی نماییم، بخصوص در مورد خوراكی هایی كه مخاطب اصلی آنها كودكان هستند.»
كیانپور در جواب این كه در صورت اثبات تخلف، چه چیزی در انتظار این دو برند است، می گوید: «قطعا برخورد قضائی و توقف تولید در انتظار آنها خواهد بود، اما باید صبر نماییم تا مسأله ثابت شود. در این مورد باید خیال مردم راحت باشد، سازمان غذا و دارو در موارد اینچنینی هیچ اغماضی ندارد.»
در پی انتشار این خبر، سازمان ملی استاندارد ایران باز با اشاره به اینكه این نهاد فقط محصول نهایی را كنترل می كند، مسئولیت استفاده از خوراك دام در تولید "اسنك پف كرده" را متوجه وزارت جهاد كشاورزی دانست.
اواخر آذر ماه امسال سخنگوی سازمان غذا و دارو از تخلف دو برند معروف تولیدكننده "اسنك پف كرده" در استفاده از ذرت دامی در تولید محصولات شان آگاهی داد و اوایل دی ماه باز اعلام نمود كه پرونده تخلف این دو برند به دستگاه قضایی ارجاع داده شده است.
اخیرا باز یك كارشناس صنایع غذایی با اشاره به اینكه لطمه مصرف خوراك دام برای انسان ها با عنایت به موادی كه در آن وجود دارد متفاوت می باشد، اظهار نمود كه بسته به موادی كه در خوراك دام استفاده شده در تولید اسنك پف كرده وجود داشته، مصرف آن امكان دارد منجر به بیماری هایی همچون حصبه، رشد قارچ یا باكتری و سرطان شود.
خبرنگار ایسنا این مساله را از سازمان ملی استاندارد ایران پیگیری كرد و یك مقام مسوول در این سازمان در پاسخ اعلام نمود كه سازمان استاندارد در محدوده وظایف خود در سطح بازار به مسئله ای در این باره برنخورده كه به لحاظ مواردی كه استاندارد برای تولید محصول ضروری می داند، لازم به پیگیری باشد.
طبق گفته این مقام مسوول در سازمان ملی استاندارد، این نهاد تنها محصول نهایی را كنترل می كند و ورود خوراك دام در چارچوب ذرت به كارخانه ها، در محدوده مسئولیت وزارت جهاد كشاورزی است.
همچنین این مقام مسوول در سازمان ملی استاندارد ایران اظهار نمود كه مسئولیت كنونی بررسی تخصصی محصولاتی كه گفته شده در آنها از خوراك دام استفاده شده، بر عهده سازمان غذا و دارو است.

دبیر: شیما عباس زاده



5.0 / 5
4238
1397/10/25
18:37:08
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۲



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی