رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان اعلام كرد؛
تصویب ۱۶۱ قانون در حوزه زنان و خانواده بعد از انقلاب اسلامی
به گزارش مبل زیبا رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان اظهار داشت: در طول ۴۰ سال بعد از انقلاب اسلامی حدود ۱۶۱ قانون در حوزه زنان و خانواده تصویب شده است.
زهرا آیت الهی رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان در نشست بررسی دستاوردهای حوزه زنان و خانواده در چهلمین سالگرد انقلاب اسلامی اظهار داشت: شورای فرهنگی اجتماعی زنان، مركز فرا قوه ای در حوزه زنان است. این مركز از اردیبهشت ماه امسال از ۵۷ نهاد درخواست تهیه دستاوردهای خود در حوزه زنان و خانواده را كردیم. وی ادامه داد: متاسفانه نهادها اطلاعات و عملكردهای دولت های قبل را به طوركانل در اختیار نداشتند بدین منظور از مسئولین حوزه زنان نهادها در دولت های مختلف این گزارش را تهیه كردیم. وی خاطرنشان كرد: اساسا با پیروزی انقلاب ساختارهایی برای زنان بوجود آمد تا اهتمام لازم برای اجرای حقوق و قانون زنان صورت گیرد. نهادهای همچون ستاد ملی زن و خانواده كه مسئولیت راهبری دارد، معاونت زنان و خانواده كه وظیفه هماهنگی بین دستگاهی برای اجرای قوانین زنان را برعهدا دارد، دفاتر امور زنان در سازمان ها و شورای فرهنگی اجتماعی زنان همچون این موارد است. آیت الهی با اشاره به قوانین حوزه خانوده هم خاطرنشان كرد: در طول این ۴۰ سال حدود ۱۶۱ قانون در حوزه زنان و خانواده تصویب شده است. به علاوه قوانین بسیاری برای پشتیبانی از زنان داریم. مانند قانونی كه مربوط به مسئولیت مردان نسبت به تأمین معاش زندگی حتی در صورت غنی بودن زن است. قوانینی ازجمله دریافت مهریه، اجرت المثل و تامین هزینه های فرزندان هم ازجمله دیگر قوانبن است. حتی درصورت فوت پدر، جد پدری و نه مادر مسئول پرداخت هزینه های فرزند خواند بود. قانون یك جانبه و به نفع زنان هم ضرورت خدمت سربازی برای مردان و عدم این ضرورت برای زنان است. در قانون مجازات اسلامی هم قوانین حمایتی وجود دارد مانند قانون تامین زنان و كودكان بی سرپرست، تخفیف مجازات زنان در وضعیت برابری جرم زن و مرد، قانون مربوط به حق فسخ نكاح برای زنان درصورت جنون مرد از این موارد است. رئیس شورای فرهنگی اجتماعی زنان عنوان كرد: باید نگاه مثبت به قدم های برداشته شده و اهداف پسش رو داشته باشیم.
نادیده گرفتن این قدم ها علاوه بر ناسپاسی بودن نسبت زحمات فعالین این حوزه، این نگاه باعث تولید ناامیدی و عدم رشد در جامعه می شود.
وی با اشاره به اینكه در حوزه های مختلف شاهد رشد زنان بوده ایم، عنوان كرد: پیشرفت زنان در حوزه سوادآموزی بسیار چشم گیر بوده است. تعداد دانش آموزان و دانشجویان دختر بسیار افزایش داشت. به علاوه دلیل افزایش دانشجویان دختر، امنیت دانشگاه ها بود. از جانب دیگر اقداماتی برای دختران روستاها در چارچوب مدارس شبانه روزی انجام شد.
وی افزود: در پست های مدیریتی آموزش و پرورش و دخالت خانواده ها در این حوزه در چارچوب انجمن اولیا و مربیان بود. رشد چشم گیر در حوزه فنی و حرفه ای، مراكز علمی و مهندسی ویژه زنان، رشته های مختص زنان همچون رشته های مدیریت خانه و مشاوره خانواده ازجمله دیگر موارد بود.
تاسیس دانشگاه ها و موسسات آموزشی ویژه زنان، نشریات علمی پژوهشی زنان، رشد حوزه های علمیه خواهران در بخش آموزش و پژوهش و استفاده از فارغ التحصیلان آن، دوره های آموزش عمومی همچون دوره های توانمندسازی مدیران زن، دوره های آموزشی زنان خانواده در ادارات، دوره ای آموزشی برای زنان زندانی ازجمله امور انجام شده برای زنان است. در حال تكمیل...
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب