درپی سیل در سیستان و بلوچستان

پایتخت موز تخریب شد

پایتخت موز تخریب شد به گزارش مبل زیبا یك كارشناس اقتصادی ضمن انتقاد از اینكه در سیل سیستان و بلوچستان، تمهیدات لازم پیش از وقوع سیل اندیشیده نشد، اظهار داشت: جنوب بلوچستان، بیشترین لطمه را در سیل دیده است؛ به شكلی كه در منطقه زرآباد بلوچستان كه بخش اعظم موز كشور در آنجا تولید می شود و پایتخت موز ایران است 100درصد تخریب شده است.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، محمد رحمانی، كارشناس اقتصادی درباره ابعاد اقتصادی كشاورزی سیل سیستان و بلوچستان و سیاست های كشاورزی اظهار نمود: باریدن ۳۰۰ میلی متر باران در عرض ۴۸ ساعت در سیستان و بلوچستان بود كه این حجم باران موجب راه افتادن سیل می شود و در سیستان و بلوچستان مسبوق به سابقه نبوده است.
وی اظهار داشت: جنوب بلوچستان، بیشترین لطمه را در سیل دیده است؛ به شكلی كه هزار هكتار باغ موز كامل تخریب شده است. زیرساخت ها در این مناطق زیاد تخریب شده است.
رحمانی اضافه كرد: قسمت اعظم موز مصرفی كشور در منطقه زرآباد بلوچستان تامین می شود؛ به نحوی كه این منطقه را پایتخت موز ایران نام گذاری كرده اند. این باغ ها ۱۰۰درصد تخریب شده اند. محصولات كشاورزی در این سیل لطمه جدی دیده اند.
این كارشناس اقتصادی كه شب گذشته در برنامه پایش سخن می گفت، با اشاره به اینكه مردم از این سیل نیز توانسته اند استفاده كنند، اظهار داشت: مردم در زمین های كشاورزی كه آب جمع شده اند، حصار به وجود آورده اند تا آب بیرون نرود و از این طریق آب كشاورزی خودرا تامین كرده اند.
وی افزود: هواشناسی سه روز پیش از سیل پیش بینی بارش ۶۰ تا ۹۰ میلیمتری را داشت. نكته ای كه در اینجا وجود دارد این است كه بعضی از سدهای بزرگ سیستان و بلوچستان بیشتر از ۱۰ سال خشك بوده اند. یكی از علل سیل، این بود كه آب منطقه ای سیستان و بلوچستان برمبنای بارش ۵۰ میملیمتری برنامه های خودرا چیده بود.
رحمانی اظهار داشت: با این وجود آب های عبوری از سدها بیشتر از مقدار ظرفیت آنها بوده است و اگر سدها پیش از سیل نیز خالی می شدند، بازهم مشكلات ایجاد می شد. البته در حالت كلی و باتوجه به شرایط خشكسالی سیستان و بلوچستان كسی جرات نمی كند سد را خالی كند. چون ممكنست پیش بینی های هواشناسی در واقعیت رخ ندهد و ضرر هنگفتی به منابع آبی وارد شود.
وی ادامه داد: بیشتر تخریب ها در جنوب غرب سیستان بوده است كه سد كاریانی در آنجا مقرر است مستقر شود. اگر این سد در آن منطقه وجود داشت، این خرابی ها حاصل نمی شد.
این كارشناس اقتصادی كشور اظهار داشت: در سیل سیستان و بلوچستان، تمهیدات لازم پیش از وقوع سیل نیز اندیشیده نشد كه همین عامل مشكلات سیل را دوچندان كرد.
در ادامه علیرضا كردلو، كارشناس اقتصادی درباره بهره وری كشاورزی در كشور نیز اظهار داشت: بهره وری در كشاورزی، تنها بهره وری در تولید محصولات نیست. در بهره وری باید، زنجیره كشاورزی را مد نظر قرار داد.
وی بیان كرد: در كشاورزی تجاری، باید همه زنجیره از تولیدكننده تا مصرف كننده، بهره وری بالایی داشته باشند، چون در غیر این صورت، كشاورزی پیشرفت نخواهد كرد.
كردلو افزود: وضعیت كشور در كشاورزی تولید محور، مطلوب ارزیابی می شود. اما رویكرد صحیح در این عرصه، كشاورزی ارزش محور است. یعنی زمانی كشاورزی ارزش دارد كه بتوان محصولات آنرا فروخت و صادر كرد.
این كارشناس اقتصادی با اشاره به اینكه كشاورزی رودخانه ای در مقابل كشاورزی قراردادی است، اظهار داشت: در كشاورزی رودخانه ای، كشاورز برمبنای تشخیص خود مبادرت به كشت محصول می كند اما در كشاورزی قراردادی، خریدار به شما سفارش كشت محصول را می دهد كه در این روش كشاورزی بهینه است بهره وری بالایی دارد.
وی ادامه داد: در كشاورزی تجاری، نگاه كشاورز به بازار و تجارت است و مبتنی بر آن كشت محصول را انجام می دهد. برای تغییر رویكرد از كشاورزی سنتی به تجاری، نیاز به یك نهاد واسط داریم تا با شناخت بازار به كشاورز كمك نماید چه مصولاتی را كشت كند.
این كارشناس اقتصادی اظهار داشت: این واسطه ها مراكز توسعه خدمات كسب و كار هستند كه نیروی انسانی آنها ظرفیت سازی شده اند تا این كار را انجام دهند. ما دراین زمینه ضعف نیروی انسانی متخصص و كارآمد داریم.
كردلو درانتها اضافه كرد: اخیرا در كشور در این خصوص كارهایی در حال انجام می باشد اما هنوز جای كار زیادی احساس می شود. ما نیاز به ظرفیت سازی برای نیروی انسانی در زمینه ایجاد نهادهای واسط برای امر كشاورزی تجاری داریم تا از این طریق به بهره ور شدن كشاورزی سرعت ببخشیم.




منبع:

5.0 / 5
4479
1398/11/03
20:20:19
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , پایتخت , تجارت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳



محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی