چالش های بازار كار به روایت معاون وزیر؛

مشاغل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می دهد

مشاغل غیر رسمی حدود 57 درصد بازار کار ایران را تشکیل می دهد به گزارش مبل زیبا، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی کاهش نرخ مشارکت اقتصادی را نگران کننده دانست و اظهار داشت: حدود ۵۷ درصد بازار کار ایران از مشاغل غیررسمی تشکیل شده است که فاقد بیمه های اجتماعی و مزایای قانونی هستند.


به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، سید مالک حسینی روز شنبه در گفت و گویی با تشریح وضعیت اقتصادی و بازار کار ایران، به دغدغه های جدی در حوزه نرخ مشارکت اقتصادی، چالش مشاغل غیررسمی، و لزوم اصلاحات بنیادین در ساختار بازار کار کشور پرداخت.
وی اظهار نمود: کاهش نرخ بیکاری نمی تواند تنها معیار موفقیت باشد، بلکه باید فضای کسب و کار توانمند شود و افزایش مشارکت اقتصادی در اولویت قرار گیرد.
وی ضمن اشاره به آمارهای مرکز آمار ایران، اعلام نمود: نرخ بیکاری کشور در سال ۱۴۰۳ به ۷.۶ درصد رسیده با این وجود، کاهش نرخ مشارکت اقتصادی نگرانی هایی جدی بوجود آورده است؛ چونکه خیلی از نیروهای کار، بنا به شرایط اقتصادی، امید به یافتن شغل را از دست داده اند.
حسینی تصریح کرد که ایران با نرخ مشارکت ۴۱ درصدی، فاصله بسیاری با میانگین جهانی(۶۰ درصد) دارد. این مورد نشان دهنده خروج بخش عمده ای از نیروی کار از بازار است.
مشاغل غیررسمی، چالش بزرگ بازار کار
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی با عرضه آماری در رابطه با سهم مشاغل غیررسمی، اظهار نمود: ۵۶ تا ۵۷ درصد بازار کار ایران از مشاغل غیررسمی تشکیل شده است که نیروهای کار فعال در این عرصه فاقد بیمه های اجتماعی و مزایای قانونی هستند.
حسینی افزود: از ۲۴ میلیون شاغل در کشور نیز، نزدیک به ۳۰ درصد زیر پوشش بیمه نیستند و این مورد نیازمند برنامه ریزی دقیق و اقدام فوری است.
برنامه ریزی برای کاهش سهم بازار کار غیررسمی
حسینی در ادامه به مصوبه هیئت دولت بر مبنای بیمه فعالان سکوهای(پلتفرم ) حمل و نقل اشاره نمود و اظهار داشت: این مصوبه گام مهمی در پشتیبانی از نیروی کار مشاغل غیررسمی است که بیشتر از ۶ میلیون نفر را شامل می شود. اما هنوز ۲ میلیون نفر از این افراد کاملا فاقد پوشش بیمه هستند.
وی بر ضرورت تقویت نظام آموزش مهارتی به منظور افزایش کیفیت نیروی کار تأکید و افزود: طرح هایی نظیر «طرح همنوا» که همکاری میان سازمان فنی و حرفه ای و آموزش و پرورش را ممکن می سازد، می تواند به آموزش نیروی کار ماهر کمک نماید.
حسینی افزود: ۲۰۰ مرکز آموزشی شناسایی شده اند که امکان سرمایه گذاری در آموزش نیروی کار را دارند و این تحول می تواند اثرات مثبتی بر کیفیت بازار کار داشته باشد.
به گفته وی، بازار کار ایران طی ۱۲ سال قبل تنها توانسته است سالانه حدود ۳۴۰ هزار شغل ایجاد کند؛ رقمی که با عنایت به نیاز اقتصادی کشور برای توسعه پایدار کافی نیست.
حسینی خاطرنشان کرد: ما برای ایجاد یک میلیون شغل پایدار در سال، نیازمند رشد اقتصادی سالانه هشت درصد هستیم و بدون گسترش کیک اقتصادی، نمی توان انتظار تحول جدی در بازار کار را داشت.
معاون وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی بر اهمیت پشتیبانی از نیروی کار و تقویت زیرساخت های لازم جهت ایجاد اشتغال پایدار تصریح کرد و اظهار داشت: بهبود بازار کار در گرو اصلاح ساختاری، حمایت قانونی از نیروی کار و توسعه نظام آموزش و مهارت در کشور است. تنها از این طریق میتوان شاخصهای اقتصادی را بهبود بخشید و انتظارات جامعه را برآورده کرد.



منبع:

0.0 / 5
11
1404/02/16
10:40:18
تگهای خبر: اقتصاد , بازار , بیمه , توسعه
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۴
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها




محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است - 1396-1404

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی ، زیبایی را به خانه تان بیاورید! با مبل زیبا، دکوراسیونی رویایی خلق کنید!