سرنوشت نهاده های خوراك دام و ارز به هم گره خورده؟
مبل زیبا: مدیرعامل شركت تعاونی تامین نیاز كارخانه های خوراك دام طیور و آبزیان مازندران اظهار داشت: تامین نهاده های خوراك دام و طیور درصدر مشكلات این واحدهای تولیدی در مازندران قرار دارد.
حسین كیهانی در گفت و گو با ایسنا با اشاره به اینكه مهم ترین مشكل پیش روی كارخانه های خوراك دام، طیور و آبزیان تأمین مواد اولیه و نهاده های دامی است، اظهار نمود: یكی از دغدغه های اصلی تولیدكنندگان این بخش، نبود یا كمبود مواد اولیه است؛ مواد اولیه و نهاده های مورد نیاز تولیدكنندگان با ارز دولتی تأمین می شود اما زمانیكه به بازار می رسد قیمتی به مراتب بالاتر دارد، همین طور ترخیص این كالا از بنادر باز گرفتار مشكلات زیادی است.
وی، فرصت تغذیه دام و طیور را بسیار اندك و حساس دانست كه با كوچك ترین كمبودی غیرقابل برگشت خواهد بود، افزود: اینكه بتوان به موقع نهاده های كارخانه ها و تولیدكنندگان این بخش را تهیه نماییم و در اختیارشان قرار دهیم بسیار حساس و مهم می باشد چونكه اگر در مقطع زمانی مشخص خوراك به دام نرسد، تولیدكننده دامی نمی تواند خروجی مورد نظر را برداشت كند و حتی در مبارزه و مقابله با بیماری ها باز ناتوان خواهد شد.
مدیرعامل شركت تعاونی تأمین نیاز كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان مازندران در پاسخ به این پرسش كه سال آینده را چگونه می بینید و برای برون رفت از مشكلات چه برنامه ای را در دستور كار قرار داده اید، اشاره كرد: برای حل مشكل مواد اولیه و نهاده های مورد نیاز كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان مبادرت به كسب مجوز واردات نهاده كرده ایم كه امیدواریم بتوانیم در آینده و به صورت تشكلی، حداقل نیاز بهره برداران این بخش را برآورده نماییم.
كیهانی در ادامه اظهار داشت: در صورت عدم افزایش نرخ ارز و همین طور عدم افزایش نرخ جهانی نهاده ها در سال ۹۸ می توانیم علوفه را به قیمت مناسب تهیه نماییم.
وی با اشاره به نیاز مصرفی دام، طیور و آبزیان كشور به نهاده ها، بیان كرد: واحدهای تولیدی سالانه ۶ میلیون تن ذرت، ۳ میلیون تن كنجاله سویا و ۲ میلیون تن جو نیاز دارند.
مدیرعامل شركت تعاونی تأمین نیاز كارخانه های خوراك دام، طیور و آبزیان مازندران با اشاره به اینكه تشكل های تولیدی توان مالی واردات چنین محموله سنگینی را به كشور ندارند، اظهار نمود: اتحادیه كارخانه های خوراك دام، طیور و آبزیان كشور در حد توان می تواند بسته به توانایی مالی محدودی كه دارد قسمتی از اقلام مورد نیاز اعضایش را وارد كند.
كیهانی در پاسخ به این پرسش كه به چه میزانی می توانید نهادهای مورد نیاز كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان را استان را تأمین كنید، اشاره كرد: در مازندران به صورت ماهانه و حداقل بین ۱۰ تا ۱۵ هزار تن ذرت و ۶ هزار تن جو می توانیم وارد نماییم كه قسمتی از نیاز كارخانجات خوراك دام، طیور و آبزیان استان را تأمین می كند.
منبع: مبل زیبا
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب