وعده ایران خودرو برای عرضه ۱۰۰ هزار خودرو مازاد بر تعهدات تا پایان سال

ایران خودرو می تواند به قول خود وفا کند؟

ایران خودرو می تواند به قول خود وفا کند؟ به گزارش مبل زیبا معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو در حالی از وعده این گروه خودروسازی در خصوص افزایش تولید و عرضه ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو بیشتر از تعهدات، تا آخر سال جاری اطلاع داده که آمار تولید آن در نیمه بیشتر سال به ۳۳۰ دستگاه نرسیده و با تکمیل تولیدات ناقص سالهای گذشته هم نتوانسته بیشتر از قریب به ۳۰۹ هزار دستگاه خودرو عرضه کند؛ ضمن این که علاوه بر مورد انتقاد قرار گرفتن عملکردشان توسط رئیس کمیسیون صنایع مجلس، سازمان بازرسی کل کشور هم برای عرضه توضیحاتی در مورد عدم توجه به افزایش تولید، کاهش تعهدات معوق و افزایش عرضه هیات مدیره را احضار کرده است.


به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، طبق اعلام گروه صنعتی ایران خودرو “بابک رحمانی با بیان اینکه تا آخر سال ۱۰۰ هزار دستگاه خودرو در چارچوب فروش فوق العاده و فراتر از تعهدات، وارد بازار خواهیم کرد، اظهار داشت: در ایام اخیر و بعد از اصلاح قیمت محصولات، ۱۸ هزار دستگاه خودرو به صورت فوق العاده و ۳۳ هزار و ۵۰۰ دستگاه به صورت پیش فروش یک ساله و مشارکت در تولید به فروش رفته است.
معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو ضمن تاکید بر این که برنامه های فروش ایران خودرو به صورت منظم و هفتگی استمرار خواهد یافت، اظهار نمود: برنامه های فروش از راه این خودروساز هر هفته اجرا می شود و از روز سه شنبه تا پنج شنبه ثبت نام توسط متقاضیان صورت گرفته و در ایام شنبه هم قرعه کشی انجام می شود. امید است با افزایش عرضه، وضعیت بهتری را در بازار خودرو شاهد باشیم.
وی تصریح کرد: همینطور امیدواریم با تمهیدات اندیشیده شده و با افزایش عرضه ایران خودرو و استمرار آن، شاهد بهبود وضعیت فعلی بازار خودرو باشیم و بتوانیم طبق سیاست وزیر صمت، به مرور فرایند قرعه کشی را حذف نماییم.
معاون بازاریابی و فروش ایران خودرو ضمن اشاره به برنامه افزایش تولید محصولات، با بیان اینکه هم اکنون، روزانه بالغ بر ۲۰۰۰ دستگاه خودرو از جانب این خودروساز وارد بازار میشود، از افزایش این عدد به ۲۵۰۰ دستگاه در ایام آینده اطلاع داد.
رحمانی اعلام نمود: تابحال از ۲۰۰ هزار درخواست، اسناد ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو آزاد شده و مابقی هم درحال انجام است؛ این امر هم به کاهش التهابات بازار کمک کرده است. بعد از مبحث اصلاح قیمت ها، طرح های تبدیل برای محصولات را هم در نظر گرفته و سعی کردیم از این طریق تسهیلاتی برای مردم قائل شویم. همه این موارد که در بسته اصلاح وضعیت بازار خودرو پیشبینی شده است، به ایجاد آرامش بیشتر در بازار خودرو کمک خواهد نمود.
به قول این مقام مسئول، در حال حاضر، وضعیت تولید بر مبنای برنامه های افزایشی و مطابق برنامه پیش می رود. اگر تمامی موارد پیشبینی شده در بسته سامان دهی بازار خودرو عملیاتی شود، شرایط روز به روز هم بهتر خواهد شد. ”
ایران خودرو در حالی وعده های این چنینی عرضه کرده است و امیدوار به افزایش تولید، عرضه و کاهش التهابات بازار است که با گذشت نیم بیشتری از سال (تا آخر آبان ماه) کمتر از ۵۹۰ هزار دستگاه خودرو سواری ساخته شده. با عنایت به این که خودرو های سواری پرتقاضاترین محصولات خودروسازان هستند و قول وزیر صمت، مسؤلان و خودروسازان بر افزایش تولید و عرضه بوده اما از آغاز سال تا آخر آبان ماه، خودروسازان داخلی ۵۸۹ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو سواری تولید کرده اند که در مقایسه با ۵۶۵ هزار و ۴۰۰ دستگاه خودرو تولیدی در هشت ماه ابتدایی سال ۱۳۹۹، تنها ۲۴ هزار دستگاه بیشتر شده و رشد ۴.۲ درصدی را ثبت کرده اند که سهم ایران خودرو در مجموع هشت ماه سالجاری ۲۸۲ هزار و ۶۶۳ دستگاه بوده است که از این تعداد ۱۳ هزار و ۱۵۶ دستگاه خودرو قابلیت تجاری سازی نداشته و ناقص در پارکینگ خودروساز باقی مانده است.
این گروه صنعتی در هشت ماهه امسال از مجموع تولیدات قابل تجاری سازی تولیدی سال جاری به انضمام فروش تولیدهای قبل از سال ۱۴۰۰ خود، توانست تنها برای ۲۶۹ هزار و ۷۴۰ دستگاه فاکتور فروش صادر کند.
همینطور ایران خودرو در مجموع ۹ ماه سال جاری ۳۲۵ هزار و ۴۹۴ دستگاه تولید کرد و با تکمیل ۵۱۴ دستگاه از تولیدات قبل از سال ۱۴۰۰، برای ۳۰۸ هزار و ۹۵۵ دستگاه فاکتور فروش صادر کرد؛ این در حالیست که ۱۷ هزار و ۵۶ دستگاه از تولیدات ۹ ماهه این گروه صنعتی همچنان تجاری نشده و ناقص در پارکینگ خودروساز باقی مانده است.
بر این اساس، امید است که ایران خودرو بتواند در سه ماه باقی مانده تا آخر سال، تولید و عرضه را افزایش داده و قول های خود برای کاهش تعهدات را عملی سازد.
البته این نکته هم شایان ذکر است که بعد از آنکه سازمان بازرسی کشور با استناد بر اسناد و مدارک، به منظور پایش روند تجاری سازی و تکمیل خودرو های ناقص، اخطار مقتضی به وزارت صنعت، معدن و تجارت و خودروسازان به منظور عرضه برنامه زمان بندی و لزوم کاهش خودرو های ناقص در جهت کاهش التهاب بازار خودرو داد؛ عدم اقدام اجرایی با برنامه های مطرح از ناحیه خودروسازان، افزایش تعداد خودرو های ناقص و روند کند تکمیل و عرضه خودرو های مذکور این دو شرکت خودروساز بزرگ، باعث شد تا سازمان بازرسی کل کشور این اقدام خودروسازان را از مصادیق احتکار منجر به اختلال در رقابت تلقی کرده و هیات مدیره دو شرکت ایران خودرو و سایپا را برای عرضه توضیحاتی در ارتباط با این بی توجهی به کاهش خودرو های موجود در کف پارکینگ ها، آن هم باوجود اعمال افزایش قیمت ها محصولات آنها فراخواند.
همینطور هفته گذشته، رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی ضمن انتقاد شدید از عملکرد خودروسازان، مشکل صنعت خودروسازی را یکی از مهم ترین مسائل کشور دانسته و اظهار داشت: مبحث صنعت خودرو موضوعی است که مدام در مجلس به آن پرداخته می شود و همه به دنبال این هستیم تا ببینیم برای صنعت خودرو چه باید کرد؟ اما متاسفانه خودروسازان ما مطالبه گر نیستند. خودروسازان اگر با مدیریت درست، حرکت کنند، باید بتوانند از وزیر صمت مطالبه گری داشته باشند. اگر خودروسازان مطالبه گر شوند، وزیر نمی تواند پاسخگو نباشد. این دو شرکت با بیشتر از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان زیان انباشته، چگونه خویش را خودروساز می خوانند!؟ آنها طرح های فروش برگزار می کنند و نقدا از مشتریان پول دریافت می کنند اما نمی توانند بدهی های خویش را پرداخت کنند!




منبع:

1400/10/12
22:59:28
0.0 / 5
769
تگهای خبر: بازار , تجارت , تولید , ثبت نام
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۳
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی