شروع ثبت نام برای جایزه ملی نشان تعالی بهداشت و ایمنی

شروع ثبت نام برای جایزه ملی نشان تعالی بهداشت و ایمنی به گزارش مبل زیبا، دبیرکل جایزه ملی نشان تعالی بهداشت و ایمنی محیط کار اظهار داشت: نام نویسی این جایزه ملی برای حضور در ارزیابی ها و شرکت در رقابتها از 10 خرداد امسال شروع شده است.


کاظم نعیمی مطلق در گفت و گو با خبرنگار ایرنا بر ضرورت حرکت سازمان ها به سوی بلوغ سیستمی و پیشرفت فاکتورهای HSE با تأکید بر “بقا، رشد و تعالی” اصرار کرد.
وی درباره ی برگزاری اولین دوره ملی این جایزه اضافه کرد: در حالی به استقبال ششمین دوره تعالی HSE می رویم که امسال برای اولین بار جایزه ملی این رویداد سطح ملی به خود گرفته و هدف گذاری آن فراتر از فرآیندهای پیشین است. قبل از این، پنج دوره انجام شد اما هیچ کدام در سطح ملی و با این دامنه اجرائی نبودند.
دبیرکل جایزه ملی نشان تعالی HSE هدف اصلی این جایزه را حرکت سازمان ها ابتدا به سوی بقا، سپس رشد و در نهایت دستیابی به تعالی دانست و اظهار داشت: ما در کشوری به سر می بریم که با وجود آمار بالای حوادث صنعتی، مشکلات ایمنی و بحران های محیط زیست، بالاتر از هر زمان دیگری نیازمند تقویت زیرساخت HSE در ساختارهای مختلف است.
وی اضافه کرد: این جایزه با هدف شناسایی و ارتقاء بلوغ سیستمی در سازمان ها، تمرکزش را بر لطمه شناسی، اصلاح و پیشرفت عملکرد سازمان ها قرار داده است.
نعیمی مطلق درباره ی حوزه های لحاظ شده در فراخوان جایزه توضیح داد: حوزه هایی مانند صنعت ساختمان و عمران، صنایع نفت، گاز و پتروشیمی، بخش نیروگاهی، صنایع فلزی و معادن به طور دقیقتر در دامنه ارزیابی جایزه هستند. اما دامنه فراگیر است و هرجا که محیط کار و انسان در یک اکوسیستم صنعتی دخیل باشد، این نشان می تواند به ارتقا کمک نماید.
وی جامعه هدف این دوره همه سازمان ها و شرکت های بزرگ، شامل دولتی و خصوصی اعلام و اشاره کرد: مطابق نظام نامه مدل جایزه ملی HSE، تمامی نهادها و شرکت هایی که در صنایع ساختمانی، نفت، پتروشیمی، گاز، معادن و دیگر حوزه ها فعالیت دارند، می توانند داوطلب شرکت در این پروسه شوند.
دبیرکل جایزه ملی نشان تعالی HSE درباب نحوه نام نویسی و تقویم اجرائی، دبیرکل جایزه ملی بیان کرد: ۸ خرداد نشست شورای راهبردی انجام شد و نام نویسی از ۱۰ خرداد شروع می شود. ارزیابی ها از مهرماه امسال کلید خورده و این پروسه یک ساله تا خرداد ۱۴۰۵ ادامه پیدا می کند. سازمان ها می توانند بوسیله سایت دبیرخانه به آدرس https: //hseawards.org/ و ارتباط مستقیم با این مرکز مراحل نام نویسی را طی کنند. نام نویسی تا قبل از مهر ادامه دارد و بعد از آن مرحله ارزیابی شروع می شود.
نعیمی مطلق در تشریح پروسه ارزیابی اظهار داشت: مدل داوری و ارزیابی برگرفته از مدل مصوب سازمان ملی راندمان کشور و دارای ۱۴ معیار و ۲۳۱ زیرمعیار است، در سه محور عمده: جهت گیری های سازمانی در عرصه HSE، نحوه اجرا و کنترل، و فاکتورهای نتایج. سطوح ارزیابی از تقدیرنامه و اهتمام تا تعهد، اشتهار و در نهایت سطح تعالی تعریف شده و هر سطح دو مرحله (سطح یک و دو) دارد. بالاترین سطح، نشان تعالی جسمی است. متاسفانه تا به امروز کمتر از ۱۰ درصد سازمان های ارزیابی شده حتی به سطح ۱ اهتمام نیز رسیده اند.
وی درباره ی افق فرهنگی جایزه ملی اشاره کرد: برنامه ریزی ما این است که طی یک پروسه فرهنگی-آموزشی، زمینه صعود تدریجی سازمان ها را تا سطوح عالی تعالی فراهم کنیم؛ به شکلی که سازمان ها علاوه بر ارتقا به استانداردهای بین المللی، به اصلاح ساختار حکمرانی HSE نیز دست یابند.
دبیرکل جایزه ملی نشان تعالی HSE اضافه کرد: ما فقط با مشکلات سوءمدیریتی مواجه نیستیم، بلکه سوءحکمرانی نیز از معضلات حوزه HSE شمرده می شود. تحول رویکرد حکمرانی و مدیریت، در دستور کار است تا فاکتورهای سلامت، ایمنی و محیط زیست را به وضعیتی مطلوب در سطح ملی برسانیم.
دبیرکل جایزه درباره ی میزان مشارکت سازمان ها اظهار کرد: بااینکه این پروژه ماهیت داوطلبانه دارد و الزامی نیست، اما پیش بینی ما این است که امسال بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ سازمان در پروسه ارزیابی و رقابت ملی مشارکت داشته باشند.
به گفته وی، همین طور پروسه غربالگری و آموزش ارزیابان نیز با دقت ویژه، متناسب با چارچوب های حرفه ای دنبال می شود.
نعیمی مطلق با اشاره به طیف گسترده نهادهای مشارکت کننده اذعان داشت: اعضاء شورای راهبردی و کمیته های مشورتی ما متشکل از نمایندگان وزارت راه و شهرسازی، شرکت ملی گاز و نفت ایران، صنایع پتروشیمی، شرکت توسعه معادن، هلدینگ انرژی گستر پاسارگاد، جهاد نصر، معاونت علمی ریاست جمهوری و ده ها نهاد تخصصی و علمی دیگر هستند.
وی با اشاره به حمایت مجموعه های علمی و صنعتی کشور اظهار امیدواری کرد که با جریان سازی فرهنگی و گفتمان سازی حرفه ای در قالب جایزه ملی تعالی، قدمی عملی برای کاهش حوادث، بهبود شرایط کار و دستیابی به سطح تعالی سازمانی در گستره صنعتی کشور برداشته شود.
HSE مخفف سه کلمه Health (بهداشت)، Safety (ایمنی) و Environment (محیط زیست) است. این اصطلاح به مفهوم بهداشت، ایمنی و محیط زیست در محیط کار یا بطور کلی در هر زمینه ای که شامل این سه عامل باشد، استفاده می شود.



منبع:

0.0 / 5
65
1404/03/20
10:45:20
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۲
پربیننده ترین ها

پربحث ترین ها

جدیدترین ها




محل تبلیغ شما
مبل زیبا
mobleziba.ir - حقوق مادی و معنوی سایت مبل زیبا محفوظ است - 1396-1404

مبل زیبا

مبلمان و دکوراسیون داخلی ، زیبایی را به خانه تان بیاورید! با مبل زیبا، دکوراسیونی رویایی خلق کنید!