سازمان دامپزشكی به ایسنا خبر داد:
كاهش ۹۰ درصدی آنفلوآنزای طیور در آبان ماه
مبل زیبا: معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی از كاهش ۹۰ درصدی كانون های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در آبان ماه اطلاع داد و اظهار داشت: تنها سه كانون بومی و صنعتی در استان های اصفهان، چهارمحال و بختیاری و مازندران شناسایی و معدوم شده كه هیچ كدام از آن ها مربوط به مرغداری های مرغ گوشتی نیست.
به گزارش مبل زیبا به نقل از ایسنا، پس از اپیدمی شدن بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در سال های گذشته و گرفتن تلفات بسیار از جمعیت طیور، سال ۱۳۹۶ مسئولان سازمان دامپزشكی وعده دادند در سال آینده این بیماری كنترل می گردد و دیگر حالت اپیدمی پیدا نخواهد كرد.
در این شرایط صفرعلی ماكنعلی - معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی - درباره جدیدترین وضعیت این بیماری در سال جاری، اظهار نمود: برپایه آخرین آمارهای رسمی در مهرماه امسال ۸۸ درصد كاهش كانون های بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان در كشور داشته ایم كه در آبان ماه به ۹۰ درصد رسیده است.
وی اضافه كرد: از ۳۱ شهریورماه كه سال جدید در دوره شیوع بیماری است تنها سه كانون گزارش شده كه دو كانون در اصفهان و چهارمحال و بختیاری بوده و یك كانون دیگر مربوط به طیور بومی محمودآباد مازندران بود كه ۴۸ ساعت پیش گزارش شد و همه عملیات كنترل، معدوم سازی، پایش و غیره را در آن منطقه انجام دادیم و هم اكنون هیچ مشكلی بابت این بیماری وجود ندارد.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی با بیان این كه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان كاملا تحت كنترل است، افزود: ۱۸ دستگاه متولی مختلف در قالب تیم گزارش دهی و كنترل و پیشگیری از این بیماری با هم همكاری می كنند و موفقیتی كه تابحال به دست آمده حاصل همین همكاری و مشاركت است چون كه اگر چنین نبود تابحال حداقل بیشتر از ۱۵۰ كانون در كشور درگیر می شدند.
ماكنعلی با اشاره به این كه هیچ گزارشی بابت آلوده شدن واحدهای پرورشی مرغ گوشتی نداشته ایم، اظهار داشت: به تازگی در شبكه های اجتماعی و برخی سایت ها خبری منتشر گردید كه در استان فارس تعدادی عقاب به علت خوردن لاشه مرغ آلوده به بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، تلف شدند اما ما از ابتدا می دانستیم كه این تلفات ربطی به بیماری ندارد و بعد از بررسی ها همین نتیجه كسب شد چون كه یكی از مرغداران این استان تلفات مرغداری خویش را كه ارتباطی به بیماری هم نداشت در دره ای رها كرده بود و فاسد شدن این لاشه ها سبب رشد میكروارگانیسم ها و تولید سم در مرغ های تلف شده، شد و علت مرگ ومیر تعدادی عقاب هم خوردن این لاشه های مسموم بود.
وی تصریح كرد: تلفات در مرغداری ها كه بدون ابتلای بیماری باشد، از دو تا پنج درصد در همه دنیا طبیعی است و هیچ گزارشی از استان فارس هم در زمینه شیوع آنفلوآنزا یا درگیر شدن كانون این بیماری نداشته ایم.
معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشكی تصریح كرد: بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هم اكنون همان گونه كه در سال قبل وعده اش را داده بودیم به صورت كامل كنترل شده است و تا آخر سال هم برنامه كنترل و پیشگیری از اپیدمی شدن این بیماری را در دستور كار داریم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب